Ποιες εταιρείες σταματάνε να στέλνουν αυτοκίνητα στη Ρωσία;

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών εταιρειών εκτός του χώρου του αυτοκινήτου, αυτοί οι κατασκευαστές θα σταματήσουν να πουλάνε τα μοντέλα τους στη Ρωσία.

  • -
  • -

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στη Ρωσία. Πολλές εταιρείες σταμάτησαν να πουλάνε τα προϊόντα τους εκεί, ενώ και η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Η Volvo Cars και η Volvo Trucks είναι οι πρώτες εταιρείες από το χώρο της αυτοκίνησης που σταματάνε να στέλνουν τα μοντέλα τους στη χώρα, ενώ η Daimler θα ακολουθήσει, μαζί με τη Renault.

Δείτε ακόμη: Πώς επηρεάζεται η παραγωγή των αυτοκινήτων από τις κυρώσεις στη Ρωσία;

Η Daimler Trucks έχει ήδη παγώσει τις παραδόσεις των οχημάτων της και η Renault αναμένεται να το πράξει άμεσα. Η Volvo έχει ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς στη Ρωσία, τόσο στα επιβατικά αυτοκίνητα, όσο και στα φορτηγά, με μεγάλο αριθμό επαγγελματικών μοντέλων να πωλούνται κάθε χρόνο. Αυτό δεν την εμποδίζει να σταματήσει την πώληση των αυτοκινήτων της. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ο βασικός λόγος που το κάνει είναι οι κυρώσεις που θα έρθουν από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εταιρείες που συνέχιζαν να πουλάνε προϊόντα στην αγορά της Ρωσίας.

Αυτό δεν είναι επίσημο ακόμη, ωστόσο φημολογείται πολύ έντονα, οπότε η Volvo αποφάσισε να παίξει με ασφάλεια και σταμάτησε να δραστηριοποιείται στη Ρωσία, τουλάχιστον για την ώρα. Αν τελικά οι φήμες γίνουν πιο έντονες, δεν αποκλείεται οι περισσότερες εταιρείες που πουλάνε αυτοκίνητα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ να διακόψουν τις πωλήσεις τους στη Ρωσία. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες μάρκες που ακολουθούν αυτή την οδό.

Πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...