Toyota: Κυβερνοεπίθεση σταματά την παραγωγή στην Ιαπωνία!

Μια διαδικτυακή επίθεση σε βασικό προμηθευτή της Toyota ανάγκασε τη μάρκα να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων σε 14 εργοστάσια.

  • -
  • -

Από την Τετάρτη, 2 Μαρτίου θα συνεχίσει την παραγωγή της η Toyota σε 14 εργοστάσια στην Ιαπωνία, λόγω μιας κυβερνοεπίθεσης που την ανάγκασε να τη σταματήσει για την Τρίτη, 1 Μαρτίου. Η επίθεση δεν έγινε κατευθείαν στην Toyota αλλά σε βασικό της προμηθευτή, την Kojima Industries που της παρέχει πλαστικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Μην έχοντας διαθέσιμα αυτά τα μέρη των αυτοκινήτων της, η ιαπωνική φίρμα δεν μπορούσε να συνεχίσει την κανονική ροή της παραγωγής της. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την ηλεκτρονική επίθεση, ούτε το κίνητρο.

Έγινε αμέσως μετά την ένταξη της Ιαπωνίας με τους δυτικούς συμμάχους κατά της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως δεν είναι σαφές αν τα δύο γεγονότα συνδέονται. Το ζήτημα της ασφάλειας όμως έρχεται ξανά στο τραπέζι για τους Ιάπωνες, αφού μια επίθεση σε έναν βασικό προμηθευτή ήταν αρκετή ώστε να σταματήσει η παραγωγή σε έναν από τους ισχυρότερους κατασκευαστές στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι η αναστολή λειτουργίας έπληξε την παραγωγή περίπου 13.000 νέων αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: Πήρε την Toyota Supra για test drive και την έφερε τούμπες

Η Kojima Industries που δέχτηκε την επίθεση είπε ότι ανακάλυψε ένα σφάλμα σε διακομιστή της το περασμένο Σάββατο. Μετά την επανεκκίνηση του διακομιστή, μολύνθηκε από ιό και βρήκαν ένα απειλητικό μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά. Ωστόσο, δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα και αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τι έγραφε το μήνυμα. Ο ιός εμπόδισε την εταιρεία να αποστείλει τα εξαρτήματα στην Toyota και έτσι, το πρόβλημα μεγάλωσε. Από την πλευρά της κυβέρνησης, δήλωσαν ότι παρακολουθούν στενά το περιστατικό.

Οι εταιρείες θα αρχίσουν να παίρνουν περισσότερα μέτρα ηλεκτρονικής προστασίας, καθώς περιμένουν ότι σύντομα, τα περιστατικά θα αυξηθούν εκθετικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota δεν θα επιστρέψει στην παραγωγή από την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, επειδή το πρόβλημα θα λυθεί. Το πρόβλημα θα ήθελε περίπου δύο εβδομάδες για να αποκατασταθεί και μια τέτοια διακοπή θα ήταν καταστροφική. Ευτυχώς, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα εφεδρικό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ της Toyota και του προμηθευτή, για να μπορέσει να συνεχιστεί η κανονική ροή των γραμμών παραγωγής.

Πηγή: cnn.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...