Ο ήχος των νέων Abarth διαμορφώνεται από τους fans της εταιρείας

Το κομμάτι «ήχος» είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για την Abarth και δεν το ξεχνάει ούτε όταν πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

  • -
  • -

Κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο υποχρεούται να παράγει έναν τεχνητό ήχο έως τα 20 km/h, για να προειδοποιεί ακουστικά τους πεζούς και τους λοιπούς χρήστες των δρόμων. Αυτό γίνεται γιατί τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι παντελώς αθόρυβα. Η Abarth όμως, γνωρίζοντας ότι ο ήχος των αυτοκινήτων της ανέκαθεν ήταν κάτι πολύ σημαντικό, αποφάσισε να μην τον αφήσει στην τύχη του και έτσι, ζητά από τους φίλους της μάρκας να αποφασίσουν τον τεχνητό ήχο του ηλεκτρικού μοντέλου τους!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Abarth

Οι φίλοι της Abarth αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της, με περισσότερους από 160.000 “Abarthisti” να ακολουθούν τη μάρκα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η μεγάλη οικογένεια που βρίσκεται πάντα δίπλα στην Abarth, θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στη δημιουργία των μελλοντικών μοντέλων του σήματος του «Σκορπιού», συμβάλλοντας στο στιλ και τα χαρακτηριστικά που αυτά θα έχουν.

«Είναι στρατηγική μας να σχεδιάσουμε το μέλλον της μάρκας μαζί με τους φίλους της Abarth», ανέφερε ο κ. Olivier Francois, CEO των FIAT & Abarth και Global Chief Marketing Officer της Stellantis. «Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή αυτής της ιδέας μας με τον ήχο του AVAS, γιατί θέλουμε να μετατρέψουμε μια νομική προδιαγραφή σε μια ξεχωριστή υπογραφή της Abarth! Θέλουμε να μοιραστούμε τη χαρά της δημιουργίας για το πως θα μοιάζουν τα αυτοκίνητα, πως θα συμπεριφέρονται και πως θα ακούγονται. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε το “Performance Creator” στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους φίλους μας να μοιραστούν μαζί μας τις κοινές ιδέες πάνω στο στιλ και την απόδοση, στοιχεία που προσδίδουν στα μοντέλα της Abarth μια ξεχωριστή παρουσία στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.»

Δείτε ακόμη: Τέλος η συνεργασία Akrapovic-Abarth - Οι λόγοι του... διαζυγίου 

Ήδη στους λογαριασμούς της Abarth στα Facebook, Instagram και TikTok, οι φίλοι της ψηφίζουν για την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει ο ήχος AVAS στα νέα Abarth. (Δείτε το εδώ)

To σύστημα ηχητικής προειδοποίησης AVAS (Acoustic Vehicle Alert System), είναι υποχρεωτικό για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα και λειτουργεί σε ταχύτητες έως και τα 20χλμ./ώρα ώστε να προειδοποιεί τους πεζούς για την κίνηση του οχήματος. Για την Abarth, ακόμα και αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική και ξεπερνά την απλή τεχνική εκτέλεση, αποτελώντας ένα ακόμα μέσο για την έκφραση της δημιουργικότητας και του πάθους που πρεσβεύει η μάρκα. Με αυτό τον τρόπο μια «ψυχρή» νομοθετική υποχρέωση μετατρέπεται σε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

Στη «σειρά εκκίνησης» υπάρχουν διαθέσιμοι τρεις ήχοι που θα παλέψουν, ώστε ένας από αυτούς να συνοδεύει τα νέα μοντέλα της Abarth. Ο πρώτος με τίτλο “NEXT TRACK” παίρνει την έμπνευση του από την Formula E και τις κορυφαίες επιδόσεις με μηδενικούς ρύπους, ο δεύτερος με το όνομα “CYBER FUN” θα γοητεύσει τους νεότερους που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην τεχνολογία, ενώ ο τρίτος με τον τίτλο “ROCK’N ROAR” εκφράζει την πάντα επαναστατική φύση της Abarth.

Η τελική επιλογή είναι στα χέρια των φίλων της Abarth!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...