Μάχη προσιτών SUV: Dacia Duster Vs Suzuki Jimny Vs... Lada Niva [Video]

Με κοινό παρονομαστή το χαμηλό κόστος και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα, τα πλέον φημισμένα για τις εκτός δρόμου ικανότητες τους μοντέλα τίθενται αντιμέτωπα σε μία σειρά από δοκιμασίες

  • -
  • -

Το κύριο χαρακτηριστικό των SUV είναι οι ικανότητες τους εκτός δρόμου. Η εξέλιξη του είδους μεταλλάχθηκε σημαντικά μέσα στην πάροδο του χρόνου, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν περιορισμένες δυνατότητες μόλις τελειώνει η άσφαλτος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένες κατασκευές που εξακολουθούν και σήμερα μέρος του σκληροτράχηλου χαρακτήρα τους. Και μάλιστα, κάποιες από αυτές διατηρούν χαμηλά το κόστος κτήσης, αποτελώντας ιδανική επιλογή για όσους κινούνται ως επί το πλείστων σε δύσβατες περιοχές.

Έτσι, το Carwow πραγματοποίησε ακόμα μία από τις γνωστές του μάχες, με τη διαφορά ότι αυτή την φορά δεν περιορίζεται σε μία κόντρα στην ευθεία. Οι Βρετανοί έφεραν αντιμέτωπα τα Dacia Duster, Lada Niva και Suzuki Jimny σε μία σειρά από δοκιμασίες εκτός δρόμου, για να διαπιστώσουν πιο είναι το καλύτερο. Το Duster είναι το ισχυρότερο, αφού ο πετρελαιοκινητήρας των 1,5 λίτρων αποδίδει 115 ίππους και 260 Nm ροπής, διαθέτοντας κατ’ επιλογή σύστημα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Το Jimny από την πλευρά του προσφέρει 101 ίππους και 130 Nm ροπής με τον βενζινοκινητήρα των 1.500 cc, αλλά διαθέτει τετρακίνηση και κοντές σχέσεις μετάδοσης! Και τέλος, είναι το Lada Niva. Το παραδοσιακό τζιπ, το οποίο μπορεί να αποδίδει μόλις 85 ίππους με τον κινητήρα των 1,7 λίτρων, αλλά φημίζεται για την αποδοτικότητα της τετρακίνησης του, που συνδυάζεται με κοντές σχέσεις μετάδοσης, αλλά και δυνατότητα κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού. Ποιο από τα τρία πιστεύετε ότι κέρδισε στη μεταξύ τους μάχη; Η απάντηση στο παραπάνω βίντεο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...