Σπορ supermini με υβριδική τεχνολογία και κατανάλωση 4,9 lt/100 km - Ποιο είναι;

Ένα πρακτικό μοντέλο με κορυφαία τεχνολογία, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας σε πολλές εκδόσεις, και σε εκδοχές crossover μέχρι σπορ για να διαλέξετε!

  • -
  • -

Πώς θα σας φαινόταν ένα supermini που εμπλουτίζει την καθημερινότητά σας με προηγμένη υβριδική τεχνολογία μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων, με την τελευταία γενιά των συστημάτων συνδεσιμότητας και με τη δυναμική του εμφάνιση, ενώ παράλληλα σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε εσείς το χαρακτήρα του;

Μπορείτε να το αποκτήσετε ως crossover για την εκδρομή ή ένα μακρινό ταξίδι, με σπορ προσανατολισμό επιδόσεων για να απολαμβάνετε τις μοναδικές του ικανότητες στο δρόμο, ως ένα πρακτικό μικρό που προσφέρει ευελιξία και οικονομία στην καθημερινότητα της πόλης, ή ακόμα και ως premium μοντέλο με κορυφαία υλικά και εξοπλισμό. Ένα αυτοκίνητο με δυναμικά και εκλεπτυσμένα σχεδιαστικά στοιχεία, με εξηλεκτρισμένους κινητηρες και με νέες κορυφαίες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης και συνδεσιμότητας-πολυμέσων στο εσωτερικό.

Φυσικά, πρόκειται για το νέο Ford Fiesta. Ένα ορόσημο δεκαετιών στα supermini, το οποίο ενσωματώνει στην τελευταία του γενιά όλες τις τεχνολογίες του μέλλοντος - και που μπορείτε να αποκτήσετε είτε στην κλασσική του μορφή, είτε με το Crossover αμάξωμα Active, είτε στην πολυτελή έκδοση Vignale, είτε -φυσικά- στη θρυλική του σπορ μορφή ST των 200 ίππων για την απόλαυση της σπορ οδήγησης.

Όποια έκδοση κι αν επιλέξετε, θα καρπωθείτε όλες τις τεχνολογίες αιχμής του μέλλοντος, που διέπουν το νέο Fiesta: από τα Matrix LED φωτιστικά σώματα, τις παραμετροποιήσιμες ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3" και τα κορυφαία συστήματα συνδεσιμότητας στην κεντρική οθόνη της κονσόλας, μέχρι τα υβριδικά συστήματα EcoBoost Hybrid 48V, το αυτόματο κιβώτιο Powershift διπλού συμπλέκτη και τη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης.

Ford Fiesta

Επιλογή #1: Διαλέξτε προσωπικότητα

Ήπιος αλλά ιδιαίτερα αισθητός, ο ανασχεδιασμός της νέας γενιάς του Fiesta του δίνει φρέσκο αέρα με πιο εκλεπτυσμένες γραμμές για τον καθιερωμένο του δυναμισμό, που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Puma. Αναδεικνύεται με την ανύψωση του ρύγχους του, με τη μεγέθυνση της μάσκας -που πλέον φιλοξενεί το έμβλημα και έχει γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο-, με τα επτά νέα σχέδια των τροχών, και βεβαίως με τα νέα LED οριζόντια φωτιστικά σώματα. Τα πίσω φώτα, επίσης LED, έχουν νέα, μαύρη σκίαση στο πλαίσιό τους, για περισσότερο δυναμισμό.

Και φτάνουμε στο σημείο που πρέπει να επιλέξετε ποια έκδοση ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας τρόπο ζωής. Η πιο επίκαιρη είναι η crossover εκδοχή: το νέο Fiesta Active. Αυτό εμπλουτίζεται από SUV στοιχεία για όλες σας τις εκδρομικές περιπέτειες, με κυριότερα το αυξημένο ύψος από το έδαφος (15 cm), τα περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά και τους ψηλότερους αεραγωγούς στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα.

Η έκδοση ST-Line εκπέμπει άμεσα το δυναμισμό της χάρη στην ειδικευμένη της κυψελοειδή γυαλιστερή μαύρη γρίλια και τους μεγάλους αεραγωγούς τόσο στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα όσο και πλευρικά. Όποια έκδοση του Fiesta κι αν επιλέξετε, μπορείτε να τη συνδυάσετε με το σύνολο πολυτέλειας Vignale που περιλαμβάνει ειδικές ζάντες 17" ή 18" και στο εσωτερικό premium υλικό Sensico στα καθίσματα και ματ ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες, μεταξύ άλλων.

Και, φυσικά, υπάρχει και το Fiesta ST: το hot-hatch ορόσημο της νέας εποχής των αρχέγονων GTi, είναι η πιο άγρια και πιο εκθαμβωτική εκδοχή του Fiesta. Η κυψελοειδής μάσκα φιλοξενεί κάτω της το αεροδυναμικά εξελιγμένο splitter (πτέρυγα), πιο δυναμικές πλευρικές εγκοπές του προφυλακτήρα, πλευρικές ποδιές, πίσω πτέρυγα και διαχύτη - όλα στο χρώμα του αμαξώματος. Συνοδεύεται από το νέο πράσινο χρώμα Mean Green και με νέες ζάντες 18", ενώ το εσωτερικό του εμπλουτίζεται με τα κορυφαία σπορ καθίσματα Performance 14 ρυθμίσεων, με κόκκινες ραφές και επένδυση Sensico. Το σπορ τιμόνι έχει επίπεδη βάση και υφίστανται πολλές ακόμα λεπτομέρειες σε ματ carbon και κόκκινο χρώμα.

Επιλογή #2: Διαλέξτε κινητήρα

Από την απόλυτη υβριδική λύση που κρατά την κατανάλωση στα 4,9 lt/100 km μέχρι το πανίσχυρο μοτέρ 200 ίππων του Fiesta ST, η νέα γενιά του supermini της Ford προσφέρει πληθώρα επιλογών από την ευρεία και βραβευμένη οικογένεια κινητήρων βενζίνης EcoBoost.

H τεχνολογία EcoBoost Hybrid συνδυάζει άρτια δύο διαφορετικούς κόσμους: την οικονομία στην πόλη με την ψυχαγωγία της οδήγησης - διαχρονική αξία του Fiesta. Το σύστημα ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα, την αποθηκεύει σε μια μπαταρία Li-Ion 48V και στη συνέχεια την παρέχει στο ηλεκτρομοτέρ του υβριδικού συστήματος. Πώς μεταφράζεται αυτό όταν οδηγείτε; Η δύναμη του ηλεκτροκινητήρα υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα σε χαμηλή ταχύτητα, μειώνοντας έτσι τη μέση κατανάλωσή του ακόμα και κάτω από τα 5,0 lt/100km. Επίσης, είναι εφικτή η πλήρης απενεργοποίησή του κάτω από τα 25 km/h - περίπτωση στην οποία το Fiesta κυλά αμιγώς ηλεκτρικά. Κι όταν πατήσετε το γκάζι, ο κινητήρας βενζίνης παίρνει μπροστά και πάλι, μέσω του Auto Start-Stop, σε 350 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το υβριδικό σύστημα διατίθεται με τις εκδόσεις 125 και 155 ίππων του βραβευμένου τρικύλινδρου κινητήρα 1.0 EcoBoost. Με τη συνεισφορά του ηλεκτροκινητήρα, οι επίσημες εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 -κατά τον αντιπροσωπευτικό κύκλο WLTP- πέφτουν ως τα 4,9 lt/100km και τα 111 gr/km. Είναι βελτιωμένες κατά 5% σε σχέση με τον απλό 1.0 EcoBoost 125 PS, με 10% οικονομία χρημάτων για καύσιμα κατά την κίνηση στην πόλη. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε ανάμεσα στο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και το προηγμένο Powershift 7 σχέσεων και διπλού συμπλέκτη, το οποίο παρέχει άμεσες και ανεπαίσθητες αλλαγές σχέσεων χωρίς να αυξάνει τη μέση κατανάλωση πάνω από τα 5,2 lt/100km. Και, για τη μέγιστη επιτάχυνση, το σύστημα επιτρέπει μεμιάς και τριπλό κατέβασμα ταχυτήτων.

Το νέο Fiesta συνδυάζει φυσικά τις εκάστοτε συνθήκες κίνησης με τρία προφίλ οδήγησης (drive modes), τα Normal, Sport και Eco. Αυτά ρυθμίζουν αντίστοιχα την απόκριση του γκαζιού, τις αλλαγές σχέσεων του αυτόματου κιβωτίου και τα συστήματα ευστάθειας. Το Fiesta Active διαθέτει επιπλέον τα προγράμματα Trail και Slippery, για καλύτερη πρόσφυση σε εκτός δρόμου ή ολισθηρές επιφάνειες.

Όσο για το Fiesta ST, έχει και αυτό το δικό του εξειδικευμένο προφίλ Track: αυτό απενεργοποιεί το traction control και ρυθμίζει το ESC για συνθήκες πίστας, έτσι ώστε να απολαμβάνετε σε έναν κλειστό, ασφαλή χώρο τους 200 ίππους και τα 320 Nm ροπής του κινητήρα 1.5 EcoBoost. Και φυσικά, τις κορυφαίες μηχανικές του προσθήκες: τα σπορ ελατήρια και τα νέα αμορτισέρ της Tenneco, καθώς και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η κορυφαία αυτή σπορ εκδοχή του Fiesta χρειάζεται μόλις 6,5'' για το σπριντ 0-100 km/h και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 230 km/h.

Ford Fiesta

Κάθε drive mode έχει εξειδικευμένα γραφικά και ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 12,3'', που μεταξύ άλλων απεικονίζουν και τη λειτουργία της πληθώρας του ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης: από το καινούριο Wrong Way Alert σε περίπτωση ακούσιας κίνησης στην αντίθετη κατεύθυνση, μέχρι το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης Pre-Collision Assist με Active Braking και το Adaptive Cruise Control με Stop & Go - που κρατά αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φτάνει ως και την ακινητοποίηση. Η σουίτα συμπληρώνεται από το Active Park Assist που ελέγχει πλήρως το τιμόνι στο παρκάρισμα, και από τα συστήματα ελέγχου τυφλού σημείου (BLIS), διασταυρούμενης κυκλοφορίας και απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Επιλογή #3: Διαλέξτε συνδεσιμότητα

Το προηγμένο, νέο Fiesta δεν θα μπορούσε φυσικά να μην προσφέρει και όλες τις υπερσύγχρονες τεχνολογίες συνδεσιμότητας του smartphone και πλοήγησης, στην κεντρική οθόνη πολυμέσων και infotainment διάστασης 8", με χειρισμό επαφής αντίστοιχο ενός tablet.

Το σύστημα SYNC 3 προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω Apple CarPlay και Android Auto, φωνητικές εντολές για τον έλεγχο του τηλεφώνου, της πλοήγησης και της ψυχαγωγίας, καθώς και την εικόνα 180 μοιρών από την κάμερα οπισθοπορείας. Παράλληλα, μέσω του ενσωματωμένου modem επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο κάποιων συστημάτων -όπως του κλιματισμού ή του εντοπισμού- μέσω του smartphone και φυσικά live πληροφόρηση για τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ford Fiesta

Τελική επιλογή: Νέο Ford Fiesta

Πολυδιάστατο, το νέο Ford Fiesta ποτέ δεν προσέφερε τόσες πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης της προσωπικότητας ενός supermini στα ιδιαίτερα δεδομένα του εξειδικευμένου σας τρόπου ζωής. Εξηλεκτρισμένο, έρχεται από το μέλλον για να συνδυάσει τον κορυφαίο κινητήρα 1.0 EcoBoost με την υβριδική τεχνολογία, και να πετύχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων - σε συνδυασμό με όλες τις ηλεκτρονικές και ψηφιακές τεχνολογίες του αύριο. Ποτέ ένα supermini δεν ήταν τόσο πλήρες, και τόσο προηγμένο, όσο το νέο Ford Fiesta.

Μάθετε περισσότερα για το νέο Ford Fiesta ή διαμορφώστε το δικό σας και αποκτήστε το με επιτόκιο 2,99%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...