To Dacia Duster γίνεται πιο... Extreme!

Στο παιχνίδι των ειδικών εκδόσεων μπήκε η ανανεωμένη εκδοχή του Dacia Duster με τη νέα Extreme SE, η οποία έχει μοναδική εξωτερική εμφάνιση.

  • -
  • -

Το Dacia Duster πάντα προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου με την πληρότητά του αλλά και τον προσιτό εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Πρόσφατα ανανεώθηκε στα σημεία για να συνεχίσει την πολύ καλή εμπορική του πορεία, ενώ έφτασε και η ώρα να δούμε την πρώτη ειδική έκδοσή του. Ονομάζεται Duster Extreme SE και δίνει έμφαση στον πλούσιο εξοπλισμό και τη δυναμική εμφάνιση.

Βασίζεται στο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού Prestige και προσθέτει μερικά ακόμη στοιχεία δίνοντάς του τον τίτλο του πληρέστερου Duster. Εξωτερικά ξεχωρίζει από τις πορτοκαλί λεπτομέρειες στη μάσκα, τους καθρέπτες και τις ράγες οροφής, όπως και από τις ζάντες αλουμινίου σε χρώμα μαύρο γυαλιστερό. Στο εσωτερικό οι πορτοκαλί νότες εντοπίζονται στην κεντρική κονσόλα, στις ταπετσαρίες, στους αεραγωγούς, στα πάνελ των θυρών και το υποβραχιόνιο.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το ανανεωμένο Dacia Duster 4x4

Επίσης να τονίσουμε ότι διατίθεται αποκλειστικά στο χρώμα Urban Grey των φωτογραφιών. Ο συγκεκριμένος κωδικός δεν συναντάται σε κανένα άλλο μοντέλο και αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των Duster Extreme SE. Όπως προείπαμε, βασίζεται στην έκδοση Prestige, κάτι που σημαίνει ότι ο εξοπλισμός είναι πλήρης. Περιλαμβάνει το infotainment Media Nav Evolution με οθόνη αφής οκτώ ιντσών, ασύρματο Apple CarPlay, αυτόματο κλιματισμό και πολλά ακόμη.

Στο κομμάτι της ασφάλειας, υπάρχει σύστημα περιμετρικής ορατότητας με τέσσερις κάμερες (αριστερά, δεξιά, εμπρός και πίσω), σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ενημέρωση ύπαρξης αυτοκινήτου στη «νεκρή» γωνία, αυτόματο φρενάρισμα κλπ, επιβεβαιώνοντας τη σύγχρονη ταυτότητα του Duster. Στο Extreme SE, συναντάμε επιπλέον το σύστημα εισόδου και εκκίνησης του κινητήρα χωρίς κλειδί.

Οι κινητήρες με τους οποίους συνδυάζεται η ειδική έκδοση είναι ο 1.000άρης τρικύλινδρος τούρμπο βενζίνης-υγραερίου με τους 100 ίππους, ο 1.300άρης τετρακύλινδρος τούρμπο με 130 ή 150 ίππους και ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 Blue dCi των 114 ίππων. Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, με εξαίρεση τη βενζινοκίνητη πρόταση των 150 ίππων, η οποία διατίθεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Τέλος, η τετρακίνηση συνδυάζεται αποκλειστικά με τον πετρελαιοκινητήρα και το χειροκίνητο σασμάν.

Οι τιμές του Dacia Duster Extreme SE στη Γαλλία

  • 1.0 Eco-G (βενζίνη/LPG) 6MT: 19.800 €
  • 1.3 TCe 130 6MT: 21.600 €
  • 1.3 TCe 150 EDC: 23.900 €
  • 1.5 Blue dCi 115 6MT 4x2: 22.100 €
  • 1.5 Blue dCi 115 6MT 4x4: 24.400 €

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...