Ποιο παράξενο ρεκόρ πέτυχε η Porsche Taycan Cross Turismo; [Video]

Η πιο πρακτική και πολυτάλαντη έκδοση της Porsche Taycan μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness.

  • -
  • -

Μία εργοστασιακή Porsche Taycan Cross Turismo έγινε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατάφερε να διανύσει μία υψομετρική διαφορά 4,8 km μέσα σε μία ημέρα. Για να γίνει αυτό, η ομάδα της γερμανικής εταιρείας ξεκίνησε από ένα εκ των χαμηλότερων σημείων που μπορούσε να βρει εντός των ΗΠΑ και οδήγησε έως ένα εκ των ψηλότερων, την κορυφή του διάσημου Pikes Peak. Το επίτευγμα αναγνωρίστηκε επίσημα από το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, καθώς το ταξίδι επέβλεπαν σφραγισμένες συσκευές GPS αλλά και ένας αναλογικός υψομετρητής.

Porsche-Taycan-Cross-Turismo-Three-Miles-Up-Altitude-Record-2

Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο ξεκίνησε 540,8 m κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο ορυχείο Eagle του Michigan και τερμάτισε στην κορυφή του Pikes Peak στο Colorado, σε υψόμετρο 4.302 m. Η κάθετη υψομετρική απόσταση μεταξύ των δύο σημείων ξεπερνά τα 4,8 km, ενώ η συνολική απόσταση που διένυσε η Taycan Cross Turismo άγγιξε τα 2.274 km, διασχίζοντας 5 πολιτείες. Το ταξίδι διήρκησε 33 ώρες και 48 λεπτά, με τρεις ομάδες οδηγών να εναλλάσσονται στις στάσεις για καφέ και φόρτιση.

Porsche-Taycan-Cross-Turismo-Three-Miles-Up-Altitude-Record-3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η PORSCHE TAYCAN ΣΠΑΕΙ 13 ΡΕΚΟΡ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΕ ΤΕΣΤ 1.000 km

Αν και το χαμηλότερο επίσημο σημείο στην Αμερική είναι το Badwater Basin στο Death Valley, 86 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η ομάδα θέλησε να εκμεταλλευτεί τις αυξημένες off-road ικανότητες της έκδοσης Cross Turismo και να ξεκινήσει μέσα από το βαθύτερο σημείο του ορυχείου Eagle. Άλλωστε ένα σημείο εξόρυξης νικέλιου και χαλκού ήταν ιδανικό για την εκκίνηση του ταξιδιού ενός ηλεκτρικού μοντέλου, που βασίζεται σε αυτά τα μέταλλα για να κατασκευαστεί.

Porsche-Taycan-Cross-Turismo-Three-Miles-Up-Altitude-Record-4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο CHRIS HARRIS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ DRIFT ΜΕ MIA PORSCHE TAYCAN

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού η ομάδα συνάντησε όλες τις πιθανές καιρικές συνθήκες, ενώ μέχρι να φτάσουν στον τερματισμό, στην κορυφή του Pikes Peak, το ποσοστό οξυγόνου στον αέρα είχε μειωθεί κατά 40%. Τελευταίος οδηγός πίσω από το τιμόνι της Taycan ήταν ο Dai Yoshihara, νικητής της κατηγορίας του στην ανάβαση του 2020 στο Pikes Peak. Δες το εντυπωσιακό ταξίδι μέσα από τα μάτια του J.F. Musial που το κατέγραψε στο γυαλί, στο video που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...