Ποιο είναι το κορυφαίο premium hatchback για εταιρική χρήση;

Δυναμικη συμπεριφορά και premium χαρακτήρας με τη χαμηλότερη κατανάλωση, χωρίς τέλη κυκλοφορίας, με μηδενικό εταιρικό φόρο χρήσης. Το νέο Peugeot 308 HYBRID 225 e-EAT8 τα έχει όλα.

  • -
  • -

Το νέο έμβλημα της Peugeot στο ρύγχος του νέου 308 κρύβει πολλά περισσότερα από το εκθαμβωτικό νέο σχεδιαστικό πρόσωπο της γαλλικής εταιρείας: το πέρασμα στην εποχή του εξηλεκτρισμού. Με την πιο προηγμένη Plug-In Hybrid τεχνολογία, το νέο Peugeot 308 προσφέρει τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της μάρκας, σε συνδυασμό με κορυφαία οικονομία καυσίμου. Και ταυτόχρονα, επωφελείται πλήρως από όλα τα φορολογικά προνόμια που προβλέπονται για την εταιρική χρήση, όπως η έκπτωση της δαπάνης από τα ακαθάριστα έσοδά της εταιρείας σε ποσοστό προσαυξημένο κατά 30% και συντελεστή φορολογικής απόσβεσης ως 20%.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά, αφού οι εκπομπές CO2 είναι κάτω από 90 gr/km. Το ίδιο και ο εταιρικός φόρος χρήσης καθώς το Peugeot 308 Plug-In Hybrid έχει λιανική τιμή προ φόρων κάτω από €40.000 τόσο στην έκδοση των 180 ίππων όσο και στην κορυφαία του εκδοχή με 225 PS. Που σημαίνει ότι η παραχώρηση του υβριδικού 308 σε εργαζόμενο δεν φορολογείται ως παροχή σε είδος. Ένα επιπλέον ατού είναι η δυνατότητα της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, χωρίς τον περιορισμό του Δακτυλίου, χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων και στη μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία. Το Peugeot 308 Plug-in Hybrid μπορεί να διανύσει απόσταση ως και 70 km, μόνο με ρεύμα, σαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Καλύπτοντας και με το παραπάνω τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης χωρίς το κόστος βενζίνης. Από την άλλη, δεν χρειάζεται να κάνετε κανέναν συμβιβασμό στο πόσο μακριά θέλετε να ταξιδέψετε, καθώς το υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα με τον θερμικό κινητήρα 1.6 lt θα σας οδηγήσει στον προορισμό σας με άνεση, ασφάλεια και απίστευτη οικονομία, καθώς η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1,2 lt/100 km.

Κι όλα αυτά με δυνατές επιδόσεις, σε αρμονία με τη συναισθηματικά φορτισμένη σχεδίαση, με κορυφαία σπορ οδική συμπεριφορά, τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και την τελευταία γενιά του Peugeot i-Cockpit. Χαρακτηρστικά όλα της νέας πλατφόρμας EMP2. Το μεγαλύτερο μεταξόνιο της οποίας μεταφράζεται σε άνετους εσωτερικούς χώρους ώστε να απολαμβάνετε με περισσότερη άνεση την premium αίσθηση, την κορυφαία απτή ποιότητα και την τεχνολογία αιχμής της καμπίνας.

Η προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια είναι που κάνει το νέο Peugeot 308 το πιο εντυπωσιακό hatchback που θα δείτε να κυκλοφορεί στο δρόμο σήμερα.

Εμπειρία #1: Η υβριδική ροή του 308

Πυρήνας του υβριδικού συστήματος κίνησης του Peugeot 308 είναι ο ηλεκτροκινητήρας των 81 kW. Όταν δεν λειτουργεί αυτόνομα, εξασφαλίζοντας ως και 70 km αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης με μηδενική κατανάλωση καυσίμου, υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα 1.6 lt απόδοσης 150 ή 180 ίππων έτσι ώστε σε συνδυασμό με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 να πετύχει δραστική μείωση της κατανάλωσης βενζίνης στα 1,2 lt/100 km και εκπομπές ρύπων μόλις 25 g CΟ2/km.

Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου είναι απλή και τάχιστη, χάρη στην «ευέλικτη» χωρητικότητα των 12,4 kWh: σε ένα κοινό Wall Box 7,4 kW χρειάζεται 1 ώρα και 55 λεπτά, και σε μια απλή οικιακή πρίζα αρκεί η φόρτισή της -για 7 ώρες- κατά τη νύχτα ή τις ώρες γραφείου. Έτσι, μπορούν μέσα σε μια μέρα τα αμιγώς ηλεκτρικά χιλιόμετρα να διπλασιαστούν, σε 140! Κι όσο για την εγγύηση που συνοδεύει, φτάνει τα 8 έτη ή 160.000 km.

308

Στη γκάμα των συμβατικών εκδόσεων, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης του 308 έχουν την εγγύηση των τελευταίων τεχνολογιών ελέγχου της κατανάλωσης και προδιαγραφών ρύπων Euro 6. Η 3κύλινδρη μονάδα βενζίνης 1.2 PureTech διατίθεται σε εκδόσεις 110 και 130 ίππων, ενώ ο diesel τετρακύλινδρος 1.5 BlueHDi αποδίδει 130 PS. Όλες οι εκδόσεις εκτός της πρώτης των 110 PS, συνδυάζονται τόσο με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με το εξελιγμένο αυτόματο EAT8.

Εμπειρία #2: Δυναμισμός στην πρώτη όψη

Η όψη του νέου 308 αντανακλά το δυναμισμό της οδηγικής εμπειρίας. Το πανίσχυρο στιλ του πηγάζει από το μεγάλο και μυώδες καπό με την ψηφιδωτή γρίλια, τα LED φώτα σε σχήμα «δοντιών λιονταριού», την κλίση της εμπρός κολώνας, τις κυματιστές νευρώσεις του αμαξώματος και βέβαια τη μείωση του ύψους κατά 20 mm (στα 1,44 μέτρα).

308

Το εκθαμβωτικό σχέδιο του νέου 308 συμβάλλει τα μέγιστα και στην αεροδυναμική και στη χωροταξία του εσωτερικού, πετυχαίνοντας αντίστοιχα συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 και σημαντικής αύξησης του χώρου κυρίως των πίσω επιβατών και των αποσκευών. Άλλο ένα όφελος για τις ανάγκες της επιχείρησής σας, μιας και το γαλλικό hatchback προσφέρει 412 lt για τις αποσκευές, συν ακόμη 28 lt κάτω από το δάπεδό του, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ο χώρος μεγεθύνεται στα 1.323 lt.

Εμπειρία #3: Δυναμισμός στην κίνηση

Η τεράστια παράδοση της Peugeot στην αρμονία της οδηγικής αίσθησης, στο συνδυασμό πρόσφυσης και άνεσης, κάνει ένα τεράστιο άλμα με το 308 Plug-in Hybrid. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εξελιγμένη πλατφόρμα EMP2 και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, αλλά και στο χαμηλό κέντρο βάρους από τη μπαταρία στο δάπεδο.

308

Κι έτσι, από ένα άνετο και ευέλικτο αυτοκίνητο για την πόλη, την αμέσως επόμενη στιγμή το Peugeot 308 μεταμορφώνεται σε μια στιβαρό, σπορ hatchback το οποίο προσφέρει απόλυτη οδηγική ακρίβεια και ασφάλεια. Φυσικά με την εγγύηση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου και πρόληψης των ατυχημάτων της σουίτας “Techno Spirit”. Από το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και τα Lane Keeping, Positioning και Change Assist, μέχρι το Rear Cross Traffic Alert για την οπίσθια διασταυρούμενη κυκλοφορία και το Adaptive Cruise control με λειτουργία Stop and Go.

Εμπειρία #4: Ψηφιακός κόσμος

Η διαισθητική εμπειρία οδήγησης Peugeot i-Cockpit που γεννήθηκε στο 3008 περνά σε νέα διάσταση με το νέο 308: οδηγοκεντρικό, με εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά και λογισμικό στην ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων 10 ιντσών και στην αντίστοιχων διαστάσεων οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας.

Με πολλαπλούς διακόπτες στο πολυλειτουργικό και μικρών διαστάσεων σπορ τιμόνι ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει πλήρως τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων, να παρατηρεί την πλοήγηση της TomTom, να ρυθμίζει τα συστήματα υποβοήθησης, να χειρίζεται τη μουσική στο πολυτελές ηχοσύστημα FOCAL καθώς και το smartphone του μέσω του τελευταίας γενιάς λογισμικού infotainment Peugeot i-Connect και i-Connect Advanced. Ελέγχεται, επίσης, και φωνητικά, με την εντολή «OK Peugeot», για περισσότερη ασφάλεια.

308

Στην κεντρική οθόνη, που προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε 8 διαφορετικά προφίλ, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τα shortcuts των λειτουργιών που θέλει να ελέγχει άμεσα, κάνοντας τον έλεγχο του 308 απολύτως προσωπική υπόθετση. Το Peugeot i-Connect με τη λειτουργία mirroring απεικονίζει τις εφαρμογές του smartphone, και επιτρέπει τη σύνδεση δύο τηλεφώνων με Bluetooth για ανοικτή συνομιλία. Κι όλα αυτά περικλείονται από την πιο premium ποιότητα που θα συναντήσετε ποτέ σε ένα hatchback, με χρήση μέχρι και Alcantara και αλουμινίου, με διακόπτες επαφής i-toggles και με διακριτικό εσωτερικό LED φωτισμό 8 αποχρώσεων.                             

Εμπειρία #5: Το νέο Peugeot 308

Πανίσχυρο και οικονομικό, δυναμικό αλλά και σαγηνευτικό στο εσωτερικό του, το νέο 308 εμπλουτίζεται με ποιότητα και εξοπλισμό μεγαλύτερων κατηγοριών - υψηλής ευκρίνειας κάμερα οπισθοπορείας, υποβοήθηση στάθμευσης με σάρωση 360° από 4 κάμερες. Η υβριδική του έκδοση συνδυάζεται με μια σειρά λύσεων φόρτισης για το σπίτι ή την εργασία από το «οικοσύστημα» της Peugeot. Ποτέ άλλοτε ένα hatchback δεν ήταν έτσι σχεδιασμένο και τόσο προηγμένο και πολυτελές. Ποτέ, κανένα δεν ήταν σαν το νέο Peugeot 308. Μπείτε στο www.peugeot.gr και αποκτήστε το δικό σας σήμερα, με Bonus 1.000 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...