Ανοίγουν σύντομα οι παραγγελίες για το Opel Astra Sports Tourer

Υψηλή αισθητική, μέγιστη πρακτικότητα και ψηφιακό ταμπλό. Το πρώτο εξηλεκτρισμένο station wagon της Opel θα βρίσκεται στους δρόμους το επόμενο διάστημα.

  • -
  • -

Ξεχωρίζει για την επιβλητική παρουσία στον δρόμο και τον πολυτάλαντο χαρακτήρα του. Όπως το πεντάθυρο Astra, έτσι και το στέισον Sports Tourer, έχει ως σημείο αναφορά τη μάσκα Opel Vizor με το έμβλημα Opel Blitz στο κέντρο και τους προβολείς Intelli-Lux LED στα άκρα.

astra tourer1

Παρατηρώντας το από το πλάι, το Astra Sports Tourer δείχνει ιδιαίτερα δυναμικό. Τα προτεταμένα τόξα των θόλων των τροχών χαρίζουν στο station wagon μία μυώδη και ταυτόχρονα λιτή και τολμηρή εμφάνιση, τονίζοντας με τον τρόπο αυτό το σταθερό του κράτημα στον δρόμο. Στο πίσω τμήμα, η πυξίδα της Opel επαναλαμβάνεται με το κεντρικά τοποθετημένο έμβλημα του κεραυνού (Blitz), το κατακόρυφα διατεταγμένο φως φρένου και τα πολύ λεπτά πίσω φώτα LED που συναντάμε σε όλα τα μοντέλα Astra.

Με μήκος 4.642mm, πλάτος 1.860 mm, ύψος 1.480 mm και διαθέσιμο ύψος φόρτωσης στο πορτμπαγκάζ κοντά στα 600 mm, το Astra Sports Tourer είναι από πλέον πρακτικά αυτοκίνητα, προσφέροντας εξαιρετικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (608 λίτρα).

astra tourer2

Το πλήρως ψηφιακό και οδηγοκεντρικό Pure Panel μυεί τον οδηγό σε έναν εντελώς νέο κόσμο, με την διεπαφή ανθρώπου/μηχανής (HMI) να προσφέρει μία διαισθητική εμπειρία ελέγχου. Το Pure Panel, το οποίο μπορεί να είναι πλήρως καλυμμένο με τζάμι, ανάλογα με την έκδοση, περιλαμβάνει δύο οθόνες 10 ιντσών, καθώς και τον αεραγωγό στην πλευρά του οδηγού.

astra tourer3

Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Opel έχουν φροντίσει ώστε ο οδηγός να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συγχρόνως να έχει στη διάθεσή του χρήσιμες λειτουργικές επιλογές, χωρίς όμως να κατακλύζεται από περιττά δεδομένα ή λειτουργίες. Με τα φυσικά χειριστήρια να περιορίζονται στο ελάχιστο με τη μορφή περίτεχνων πλήκτρων, το Pure Panel πετυχαίνει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ ψηφιοποίησης και διαισθητικού ελέγχου. Ποτέ μέχρι τώρα, ένα μοντέλο Opel δεν ήταν τόσο διαισθητικό και εύκολο στο χειρισμό, διασφαλίζοντας απόλυτη συγκέντρωση στην οδήγηση και στον δρόμο μπροστά.

astra tourer4

Χάρη στην πλατφόρμα Snapdragon Cockpit Platform, το πλήρως ψηφιοποιημένο Pure Panel είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει διαισθητικές εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), υποστηρίζοντας την εξατομίκευση των προτιμήσεων οδηγού και επιβατών, την εικονική υποβοήθηση, τον έλεγχο φυσικής ομιλίας, την κατανόηση γλώσσας, και τις προσαρμοζόμενες διεπαφές ανθρώπου/μηχανής.

Δείτε ακόμη Opel Astra: Αυτοί είναι οι κινητήρες του

Στο εσωτερικό του νέου Astra Sports Tourer τα καλώδια είναι περιττά, αφού η νέα γενιά των συστημάτων ενημέρωσης & ψυχαγωγίας μπορεί να συνδέεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου με τα Apple CarPlay και Android Auto μέσω συμβατών smartphones. Και εδώ, ζητούμενο δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία μιας καθαρής, πλήρως λειτουργικής, high-tech σχεδίασης που δεν δείχνει ψυχρή και απρόσωπη, αλλά αποπνέει μία αίσθηση ασφάλειας.

astra tourer5

Η Opel σύντομα θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο Astra Sports Tourer, με τους κινητήρες να προέρχονται από το hatchback. Επίσης, θα διατίθεται και ως plug-in hybrid.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...