Citroen Ami: Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό που οδηγείς από 16 ετών (τιμές)

100% ηλεκτρικό, αλλά και πρακτικό για κάθε μέρα στην πόλη, το μικροσκοπικό τετράτροχο της Citroen δείχνει το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

  • -
  • -

Το πιο ξεχωριστό όχημα στην γκάμα της Citroen σήμερα, είναι το Ami. Οι απίστευτα μικρές διαστάσεις του, σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το καθιστούν ένα εύχρηστο εργαλείο για καθημερινή κίνηση που γλιτώνει πολύτιμο χρόνο από την ημέρα μας! Μια ριζοσπαστική λύση μετακίνησης που δίνει στυλ, ενώ δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Η απλή άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου που μπορεί να αποκτηθεί από την ηλικία των 16 ετών, αρκεί!

Με μια φόρτιση το Citroen Ami μπορεί να καλύψει 75 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 45 km/h, ενώ φορτίζει ξανά μέσα σε 3 ώρες, από μια απλή παροχή των 220V! Ο μηδενικός θόρυβος και οι ανύπαρκτοι ρύποι του σέβονται το επιβαρυμένο αστικό περιβάλλον, με την ευελιξία που παρέχει στον οδηγό να θυμίζει μοτοσυκλέτα. Τώρα, το μικρό Citroen Ami είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα.

Το Citroen Ami σε ρόλο... περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Χάλκη 

Διατίθεται σε επιβατική, αλλά και επαγγελματική έκδοση, η οποία δεν έχει δεύτερο κάθισμα αλλά πρακτικές λύσεις αποθήκευσης δεμάτων και μικρών εμπορευμάτων. Μάλιστα, το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» επιδοτεί το συγκεκριμένο όχημα με 3.000€, ρίχνοντας τη βασική τιμή αγοράς του.

Παρακάτω ακολουθούν και οι τιμές για τις εκδόσεις που είναι διαθέσιμες σήμερα στην Ελλάδα. Σημειώστε, ότι το Ami διατίθεται ως απλό επιβατικό, αλλά και ως Cargo, όπως προείπαμε. Επίσης από το δεύτερο εξάμηνο του 2022, θα έρθουν ακόμη δύο εκδόσεις, το Ami Pop και Ami Vibe.

Βασικό Ami: 9.500€
Με επιδότηση 3.000€ «Κινούμαι Ηλεκτρικά», 6.500€

Αναβαθμισμένο My Ami: 9.900€
Ισχύει επιδότηση 3.000€ «Κινούμαι Ηλεκτρικά», 6.900€

Επαγγελματικό My Ami Cargo: 9.800€
Ισχύει επιδότηση 3.000€ «Κινούμαι Ηλεκτρικά», 6.800€

Να σημειώσουμε, ότι για νέους έως 29 ετών, όπως και άλλες ειδικές κατηγορίες αγοραστών, προβλέπεται μεγαλύτερη επιδότηση έως 4.000€, οπότε η τιμή του Citroen Ami διαμορφώνεται στις 5.500€. 

Ami

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...