Ποιο σημείο του αυτοκινήτου είναι πιο βρόμικο από τουαλέτα; (video)

Το αυτοκίνητό μας τελικά, ίσως και να μην είναι τόσο καθαρό όσο νομίζουμε, ακόμη και μετά από ένα καλό πλύσιμο.

  • -
  • -

Στο παρελθόν έχουν βγει στην επιφάνεια πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι το αυτοκίνητό μας είναι μια αρκετά μεγάλη εστία μικροβίων. Το πόσο μεγάλη, εξαρτάται από την ηλικία του, τις συνήθειές μας αλλά και το πόσο σχολαστικοί είμαστε στον καθαρισμό του. Ωστόσο, όσο τυπικό κι αν είναι το πρόγραμμα καθαριότητας που ακολουθούμε, πολλά σημεία του ίδιου μας του αυτοκινήτου είναι πιο βρόμικα και από το κάθισμα της τουαλέτας.

Αυτό αποδεικνύεται ακόμη μια φορά στην έρευνα του παρακάτω βίντεο. Χρησιμοποίησαν πέντε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα διαφορετικών ηλικιών και πήραν δείγμα από έξι συγκεκριμένα σημεία για να συγκρίνουν τα αποτελέσματα. Μετά από ειδική επεξεργασία που έγινε στα δείγματα, τα αποτελέσματα βγήκαν και μερικά από αυτά είναι… τρομακτικά. Ποια είναι όμως τα μέρη της καμπίνας που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια;

  • Χώρος αποσκευών – Εντοπίστηκαν 1.425 βακτήρια
  • Κάθισμα οδηγού – Εντοπίστηκαν 649 βακτήρια
  • Επιλογέας ταχυτήτων – Εντοπίστηκαν 407 βακτήρια
  • Πίσω καθίσματα – Εντοπίστηκαν 323 βακτήρια
  • Ταμπλό – Εντοπίστηκαν 317 βακτήρια
  • Τιμόνι – Εντοπίστηκαν 146 βακτήρια


Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τιμόνι παλαιότερα συγκέντρωνε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό βακτηρίων, πλέον όμως, με την πανδημία του κορονοϊού, αυτό δείχνει να υποχωρεί. Τα αντισηπτικά που χρησιμοποιούμε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, αλλά και η τακτική απολύμανση που κάνουν αρκετοί οδηγοί στα σημεία του αυτοκινήτου που ακουμπούν συχνότερα, δείχνουν να… κάνουν δουλειά. Αντίθετα, ο χώρος αποσκευών ελάχιστες φορές θα καθαριστεί σχολαστικά και θα απολυμανθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ;

Η συμβουλή τους είναι να πλένουμε καλά τα τρόφιμα που αγοράζουμε από το supermarket, αφού οι περισσότεροι από εμάς, τα τοποθετούμε στο πορτμπαγκάζ μετά την επίσκεψή μας στο κατάστημα. Επίσης, όσο μπορούμε θα πρέπει να καθαρίζουμε τον χώρο, ενώ όποτε φορτώνουμε πράγματα που ήταν σε δημόσιο χώρο ή ακουμπούσαν σε έδαφος που καθαρίζεται σπάνια, θα ήταν καλό να κάνουμε μια γρήγορη απολύμανση με ειδικά προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά. Τα τελευταία θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι είναι φιλικά με τις επενδύσεις του αυτοκινήτου μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...