Πόσα θα δίνατε για τη Mercedes-AMG C63 του Schumacher;

Αυτή η εκπληκτική, μαύρη Mercedes-AMG C63 Estate ήταν κάποτε το «εταιρικό» αυτοκίνητο του Michael Schumacher, όσο έτρεχε στην F1 με την ομάδα της Mercedes.

  • -
  • -

Οι Mercedes-AMG ανήκουν σε μια ξεχωριστή ελίτ της αυτοκίνησης, καθώς καταφέρνουν να συνδυάσουν ιδανικά την οδηγική απόλαυση, τις επιδόσεις, την πολυτέλεια, αλλά και το image. Η C63 (της γενιάς W204) για πολλούς ήταν εκείνη που άλλαξε την εικόνα της Mercedes-Benz, αλλά και των AMG, δίνοντας έναν περισσότερο σπορ χαρακτήρα που, η αλήθεια είναι ότι έλειπε. Στις φωτογραφίες βλέπουμε μια μαύρη C63 Estate, η οποία έχει μια ιδιαιτερότητα: ανήκε στον Michael Schumacher.

Όταν ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 αποφάσισε να τρέξει με την ομάδα της Mercedes, του έκαναν αυτό το δώρο, έχοντας μάλιστα και έξτρα εξοπλισμό πάνω από 20.000€. Μέχρι σήμερα, έχει αλλάξει τέσσερις ιδιοκτήτες. Ο πρώτος ήταν ο Schumacher και μετά, πέρασε από άλλα τρία «χέρια». Ο οδηγός της F1 την είχε στην κατοχή του μέχρι το 2010.

Aπό το 2011 μέχρι το 2015, ανήκε στον δεύτερο ιδιοκτήτη. Εκείνος έκανε και τα πιο πολλά χιλιόμετρα από όλους με την ξεχωριστή AMG, δίνοντας το αυτοκίνητο στον τρίτο ιδιοκτήτη με το οδόμετρο στα 146.000 χιλιόμετρα. Εκείνος, έκανε περίπου 1.000 χιλιόμετρα και την πούλησε το 2018. Έκτοτε, έχει παραμείνει στα ίδια χέρια. Σήμερα, έχει 152.000 χιλιόμετρα και οι ειδικοί του οίκου Bonhams που θα αναλάβει τη δημοπρασία της στο Παρίσι (δείτε εδώ τη σχετική καταχώρηση) υπολογίζουν ότι θα «πιάσει» από 50.000 μέχρι 100.000€.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη Mercedes-AMG C63 έχει έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 6.2 λίτρων με απόδοση 457 ίππους και 600 Nm ροπής. Η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς μέσα από ένα αυτόματο σασμάν επτά σχέσεων και τα 0-100 km/h έρχονται μέσα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Με τα σημερινά δεδομένα οι επιδόσεις της μπορεί να μην κόβουν την ανάσα, όμως ο βρυχηθμός του ατμοσφαιρικού V8 σίγουρα κλέβει την παράσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...