Ποιο SUV ανιχνεύει πεζούς και ζώα στο σκοτάδι [video]

Εκτός του ότι διαθέτει φώτα που κάνουν τη νύχτα μέρα, ενσωματώνει υπέρυθρη όραση με εμβέλεια έως 100 μέτρα για την έγκαιρη ανίχνευση πεζών, ζώων και εμποδίων.

  • -
  • -

Η Opel έχει εξοπλίσει το νέο Grandland με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης, καθιστώντας την οδήγηση πιο άνετη, πιο εύκολη και πάνω απ’ όλα, πιο ασφαλή. Ένα από τα συστήματα που ξεχωρίζουν στο γερμανικό SUV είναι το Night Vision.

night vision1

Η κάμερα υπερύθρων που κρύβεται κάτω από τη μάσκα Opel Vizor, κάνει τη νυχτερινή οδήγηση ασφαλέστερη, κυρίως σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού, όπως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ή σε δασικούς δρόμους. Το Night Vision ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 μέτρων μπροστά από το Grandland, με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

night vision2

Μόλις η κάμερα ανιχνεύσει πεζό, δικυκλιστή ή κάποιο ζώο στην άκρη του δρόμου, προβάλλει τη θέση του στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το άτομο ή το ζώο μπροστά από το όχημα επισημαίνεται με χρώμα, ώστε να διαφοροποιείται ξεκάθαρα από τον περιβάλλοντα χώρο. Χάρη στο Night Vision ο οδηγός του αυτοκινήτου μπορεί να αναγνωρίσει μία εν δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση νωρίτερα κατά μερικά κρίσιμα δευτερόλεπτα και να αντιδράσει έγκαιρα, κάνοντας τους κατάλληλους ελιγμούς ή προσαρμόζοντας την ταχύτητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ OPEL GRANDLAND PHEV

night vision3

Το Night Vision προσφέρεται στο νέο Grandland σε συνδυασμό με το Adaptive IntelliLux LED® Pixel Light. Ομοίως ενσωματωμένο στο Opel Vizor, το πρωτοποριακό σύστημα φωτισμού με 168 στοιχεία LED – 84 ανά προβολέα – προσφέρει μία ομαλή προσαρμογή της δέσμης φωτός ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς την ενοχλητική αντανάκλαση για τους άλλους οδηγούς. Η λειτουργία matrix σβήνει τα στοιχεία φωτισμού που στρέφονται προς τα οχήματα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν πλήρως φωτιζόμενες με τη δέσμη της μεγάλης σκάλας. Ο συνδυασμός των δύο συστημάτων προσφέρει διπλή ασφάλεια, εξασφαλίζοντας πιο ξεκούραστη οδήγηση, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες φωτισμού.

Δείτε το βίντεο με τη λειτουργία του Night Vision

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...