Δεν είναι φάρσα: Η Lamborghini Huracan έρχεται σε έκδοση crossover

Το concept Sterrato του 2019 φαίνεται πως παίρνει ζωή

  • -
  • -

Το 2019, η Lamborghini είχε παρουσιάσει ένα concept που έφερε την ονομασία Huracan Sterrato και επρόκειτο ουσιαστικά για μία υπερυψωμένη Huracan με off-road χαρακτηριστικά. Όσο εντυπωσιακό κι αν φαίνεται, δυστυχώς λίγοι πίστεψαν πως ένα τόσο ιδιαίτερο supercar θα έφτανε ποτέ στην παραγωγή και όχι αδίκως. Παραδόξως, πρόσφατες φωτογραφίες που διέρρευσαν από χειμερινές δοκιμές της εταιρείας, έρχονται να απαντήσουν σε όσους αμφέβαλλαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Lamborghini κάνει βουτιά σε λίμνη

Η αλήθεια είναι πως από το ντεμπούτο της τον Ιούνιο του 2019, η Huracan Sterrato είχε παρουσιαστεί ως ένα project που θα μπορούσε όντως να περάσει στην παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο συγκεκριμένο εγχείρημα στον καιρό που ακολούθησε, μας έκανε να πιστέψουμε πως δεν θα υπάρξει κάποια συνέχεια αλλά κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες με ένα πρωτότυπο δοκιμών στα χιόνια μας διαψεύδουν.

lamborghini-huracan-sterrato-2

Η μαύρη Huracan φαίνεται να είναι αρκετά πιο ψηλή από μία «απλή» Huracan Evo, στην οποία βασίζεται, ενώ φαρδύτερα είναι και τα μετατρόχια, με τα φτερά να έχουν διαφοροποιηθεί έτσι ώστε να καλύπτουν πλήρως τους τροχούς. Το πρωτότυπο έφερε ελάχιστο καμουφλάζ, οπότε εκτός των ραγών οροφής, ο φωτογραφικός φακός έπιασε και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με τα νέα προστατευτικά, αλλά και την νέα εισαγωγή αέρα στην οροφή. Στο καπό της μαύρης Lamborghini είχε τοποθετηθεί μία μπάρα με φωτιστικά σώματα LED που δυστυχώς όμως δεν προβλέπεται για το όχημα παραγωγής, αλλά προστέθηκε αποκλειστικά για τους σκοπούς των δοκιμών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το αδερφάκι της Huracan, το Audi R8 θα γίνει υβριδικό από το 2023;

‘Όπως κάθε άλλη εκδοχή της Huracan, έτσι και η Sterrato, λογικά θα κινείται με τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων, ο οποίος πλησιάζει στο τέλος της «καριέρας» του, με τον υβριδισμό να χτυπάει την πόρτα και στην ιταλική εταιρεία. Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο μοτέρ στην παρούσα φάση προσφέρεται με αποδόσεις που ξεκινούν από τους 610 ίππους στις πισωκίνητες εκδόσεις και φτάνει έως και τους 640 ίππους στην Huracan Evo και την Huracan STO που δοκιμάσαμε πρόσφατα στην πίστα των Σερρών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...