Έρχεται το νέο Nissan Micra - Και θα είναι ηλεκτρικό

Ο διάδοχος του εμβληματικού Micra θα κατασκευαστεί στη Γαλλία και θα έρθει μόνο ως ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Η Nissan ανακοίνωσε την έλευση ενός ολοκαίνουργιου compact ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που προορίζεται για την Ευρωπαϊκή αγορά. Η κατασκευή του οχήματος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Renault ElectriCity στη Γαλλία και όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το νέο μοντέλο θα διαδεχθεί το εμβληματικό Micra στην γκάμα της Nissan, έχοντας διαφορετικό όνομα.

Μετά το Ariya, το νέο crossover EV, η ιαπωνική φίρμα εξελίσσει ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο με compact όμως διαστάσεις, ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την μελλοντική της γκάμα. Βασίζεται στην πλατφόρμα Alliance CMF B-EV, η οποία δίνει τη δυνατότητα μάρκες του ομίλου να διατηρήσουν το μοναδικό στυλ για τα αντίστοιχα προϊόντα τους, όπως αποδεικνύεται και από μια πρώτη εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Διαβάστε τη δοκιμή του Nissan Micra 1.0T X-Tronic

«Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, χρησιμοποιώντας τη νέα κοινή μας πλατφόρμα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που απορρέουν από το ενεργητικό της Συμμαχίας μας και διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα του ως Nissan. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσέγγισης της έξυπνης διαφοροποίησης μας. Διαδεχόμενο το Micra, είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο μοντέλο θα προσφέρει περαιτέρω ενθουσιασμό στους πελάτες μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Nissan, Ashwani Gupta.

Περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας του, των προδιαγραφών, των τεχνικών χαρακτηριστικών και του χρόνου λανσαρίσματος, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...