Πότε θα δούμε τις υβριδικές Lamborghini;

Δύο κορυφαία supercars και το απόλυτο Super Sport SUV θα εξηλεκτριστούν σύντομα. Πότε ακριβώς θα γίνει αυτό;

  • -
  • -

Στον εξηλεκτρισμό της γκάμας προχωρά η Lamborghini, με στόχο να μειώσει τις εκπομπές ρύπων των μοντέλων έως και 50%, χωρίς ωστόσο να απωλέσει το DNA των υπέροχων τετράτροχων δημιουργιών της.

lambo hybrid1

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της ιταλικής φίρμας, Stephan Winkelmann, το 2023 θα παρουσιαστεί η υβριδική Aventador, έναν χρόνο αργότερα έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα της Urus PHEV και το 2025 το ντεμπούτο τις Huracán hybrid.

Η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini θα είναι έτοιμη το 2027-2028

Το 2025, η Lamborghini θα προσφέρει μόνο αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με υβριδικό σύστημα κίνησης και σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, οι πελάτες θα δεχθούν αυτή την αλλαγή, καθώς τα αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να είναι το ίδιο απολαυστικά.

Στην ερώτηση αν υπάρχει στα σχέδια κάποιος V6 κινητήρας που θα πλαισιώσει το υβριδικό σύνολο, ο κύριος Winkelmann υποστήριξε πως τα σύνολα V10 και V12 θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της μάρκας.

lambo hybrid2

Ο V12 της επόμενης Aventador θα είναι ένας νέος κινητήρας, που καλύπτει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων. Αποτελείται από plug-in hybrid σύνολο, γεγονός που θα επιτρέψει την αύξηση της ισχύος και θα παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινείται στο προφίλ EV για περισσότερα χιλιόμετρα και με υψηλότερες ταχύτητες από τα συνηθισμένα.  

Τα εξηλεκτρισμένα Urus και Huracan θα φέρουν παρόμοιο επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, αλλά η εταιρεία δεν ξεκαθαρίζει αν θα διατηρήσουν τους τωρινούς V8 και V10 κινητήρες, αντίστοιχα.

πηγή: Autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...