Η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini θα είναι έτοιμη το 2027-2028

Τα επόμενα supercar της φημισμένης ιταλικής φίρμας θα κινούνται χωρίς ήχο.

  • -
  • -

Πριν λίγα χρόνια κανείς δεν περίμενε πως μάρκες όπως η Ferrari και η Lamborghini θα απαρνηθούν τους θηριώδεις κινητήρες V10 και V12 με τον εκπληκτικό ήχο. Οι εποχές όμως αλλάζουν άρδην, με τους κατασκευαστές να οδεύουν προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό.

Η εταιρεία από τη Sant’ Agata της Μπολόνια είχε γνωστοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν πως κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Τώρα, έφθασε η ώρα να μάθουμε πότε θα γίνει αυτό.

lamborghini ceo

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance ο επικεφαλής της μάρκας, Stephan Winkelmann, η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini θα λανσαριστεί τη διετία 2027 – 2028. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2024, όλα τα μοντέλα της γκάμας θα φέρουν υβριδικό σύνολο, ώστε να καλυφθούν οι προδιαγραφές που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

Ο CEO αποκάλυψε πως η επένδυση για το πλάνο εξηλεκτρισμού θα αγγίξει το 1,5 δις ευρώ. Όσο για την ηλεκτρική Lamborghini, το μόνο που είπε είναι πως δεν θα χάσει το DNA της, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις και αυθεντική σπορ συμπεριφορά.

Χωρίς όμως τον εκπληκτικό ήχο των κινητήρων εσωτερικής καύσης, θα συμπληρώναμε εμείς.

πηγή: Yahoo Finance

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...