Κόλλησα στο χιόνι χωρίς αλυσίδες - Μπορώ να ξεκολλήσω; [video]

Για την ασφαλή κίνηση στο χιόνι χρειάζεται ο σωστός εξοπλισμός. Τι γίνεται όμως αν δεν τον διαθέτεις, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθείς άμεσα;

  • -
  • -

Όταν οι συνθήκες το απαιτούν, όπως αυτές τις ημέρες με την κακοκαιρία «Αυγή», οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Αν δεν διαθέτουν αλυσίδες ή κουβέρτες ή τα κατάλληλα χειμερινά ελαστικά, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μην χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο.  

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, στις οποίες η μετακίνηση δεν μπορεί να αναβληθεί. Και μπορεί η κίνηση σε κεντρικούς δρόμους να είναι εφικτή με θερινά λάστιχα, λόγω της δουλειάς των συνεργείων καθαρισμού και της συχνής διέλευσης οχημάτων από αυτούς, όμως το να φτάσουμε από το σημείο που έχουμε σταθμεύσει μέχρι κάποια κεντρική αρτηρία μπορεί να αποδειχθεί υπερβολικά δύσκολο! Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, αν δεν διαθέτουμε το σωστό εξοπλισμό, δηλαδή αλυσίδες ή κουβέρτες;

Πολύ προσοχή στο χιόνι

Μία λύση για να φτιάξουμε ό,τι πλησιέστερο μπορούμε σε αλυσίδες, είναι να χρησιμοποιήσουμε μερικά κομμάτια σχοινί. Τυλίγοντάς τα μέσα από τη ζάντα και γύρω από το λάστιχο, αυτά μπορούν να σκάψουν το χιόνι και να μας δώσουν την πρόσφυση που ψάχνουμε για να ξεκολλήσουμε. Φυσικά, αυτή η λύση δεν προσφέρεται για την κάλυψη μεγάλης απόστασης, αφού σύντομα τα σχοινιά θα λυθούν και θα καταλήξουν είτε στην άκρη του δρόμου είτε ανάμεσα στα εξαρτήματα της ανάρτησης και της μετάδοσης του αυτοκινήτου μας, προκαλώντας περισσότερα προβλήματα από αυτό που έλυσαν.

Δείτε εδώ: Τι είναι καλύτερο για τα χιόνια; Αλυσίδες ή κουβέρτες

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο παρακάτω video, αλλά μην ξεχνάτε να την εφαρμόσετε μόνο για το ξεκόλλημα από κάποιο σημείο σε ώρα ανάγκης, κι όχι ως μόνιμη εναλλακτική λύση αντί των αλυσίδων!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...