Cult ελληνικές διαφημίσεις αυτοκινήτου από το 1988 – Τις θυμάστε; [video]

Κάποιες διαφημίσεις αυτοκινήτου ήταν υπερπαραγωγές, με σενάριο, διάρκεια και σκηνικά που θα ταίριαζαν σε τρέιλερ ταινίας.

  • -
  • -

Το ύφος των διαφημίσεων αυτοκινήτου πάντα ήταν και θα είναι ανάλογο της εποχής. Πλέον μπορεί μία απλή, μαύρη οθόνη με μία αχνή σιλουέτα του επίμαχου μοντέλου να κάνει όλη την δουλειά, αλλά πριν από 30+ χρόνια, με την τηλεόραση να κάνει τις πρώτες της εμφανίσεις, οι εταιρείες ήθελαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσέφερε το μαγικό αυτό κουτί στο έπακρο.

Συνήθως συναντούσαμε δύο είδη διαφημίσεων εκείνη την εποχή. Ή πολύ σύντομες και περιεκτικές με όλα τα σημεία-κλειδιά που θα βοηθήσουν στην πώληση του αντίστοιχου μοντέλου ή μεγαλύτερες σε διάρκεια με ολόκληρο σενάριο και σκηνικά που θύμιζαν διαφημιστικό σποτ από ταινία. Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσονται και τα τρία κλιπ που βρήκαμε και σας παραθέτουμε παρακάτω από το μακρινό 1988!

Στην πρώτη βλέπουμε να διαφημίζεται ο πολυδιάστατος χαρακτήρας των διαφόρων εκδόσεων της Toyota Corolla, με τον οδηγός – ο οποίος μοιάζει τρομακτικά πολύ με τον Stig από το βρετανικό Top Gear – να εξελίσσεται σε κάποιο είδος πράκτορα λογικά, ενώ ο εκφωνητής αναφέρει τις εξαιρετικές επιδόσεις και την πολυτέλεια που προσφέρει το ιαπωνικό μοντέλο.



Περνώντας στο δεύτερο κλιπ, πλέον έχουμε και έγχρωμη εικόνα, με την Nissan να διαφημίζει το θρυλικό Sunny και να προβάλει το «αίσθημα ελευθερίας» - όπως το αναφέρει – του μοντέλου. Πως γίνεται αυτό; Με την παρομοίωση φυσικά του γνωστού sedan με γλάρους!


 

Τέλος, έχουμε ένα άψογο παράδειγμα των δυνατοτήτων photoshop και μοντάζ που υπήρχαν το 1988, με την Daihatsu να παρουσιάζει σε ένα απλό αλλά άκρως ενημερωτικό video 30 δευτερολέπτων, την μοντέρνα τεχνολογία κινητήρα που έκρυβε το Charade, αλλά και τον οικογενειακό χαρακτήρα του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...