Καινούργιο Tesla παραδόθηκε χωρίς τακάκια! [video]

Με μια τραγική έλλειψη παρέλαβε το νέο της αυτοκίνητο μια κυρία από τη Φλόριντα, ενώ πραγματικά επική ήταν η απάντηση που πήρε από το συνεργείο.

  • -
  • -

Λέμε «αγοράζω αυτοκίνητο κούτα» εννοώντας ότι το βγάζεις πρώτος από το «κουτί» του, είσαι το πρώτο χέρι και αυτό ολοκαίνουργιο, οπότε θα πρέπει να είναι σε άριστη, αμεταχείριστη κατάσταση και χωρίς ελλείψεις. Σωστά; Λάθος! Τουλάχιστον, έτσι αποδείχτηκε για την April Gilmore, μια κυρία από τη Φλόριντα των ΗΠΑ που παρέλαβε ένα Tesla Model 3 Performance χωρίς τακάκια στον πίσω αριστερό τροχό. Κατά την οδήγηση του πανίσχυρου αυτοκινήτου των 530 ίππων ακουγόταν ένας θόρυβος όταν πατούσε το φρένο και αυτό την έβαλε σε σκέψεις.

Η πρώτη της κίνηση ήταν να επικοινωνήσει με την αντιπροσωπεία και να τους στείλει ένα βίντεο, ώστε να ακούσουν τον θόρυβο. Οι μηχανικοί της απάντησαν ότι… όλα τα Tesla Model 3 Performance κάνουν έτσι, λόγω του μεγάλου μεγέθους των φρένων τους (δίσκοι, τακάκια, δαγκάνες)! Η April Gilmore αποφάσισε να μην το αφήσει έτσι και αφού δεν έβρισκε ραντεβού στην αντιπροσωπεία για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, αποφάσισε να πάει σε ένα ανεξάρτητο συνεργείο για να ρίξουν μια ματιά στο αυτοκίνητό της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ TESLA MODEL 3 PERFORMANCE

Οι μηχανικοί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι το λίγων ημερών αυτοκίνητο παραδόθηκε χωρίς τακάκια στον πίσω αριστερό τροχό (video εδώ)! Εννοείται ότι η απευθείας επαφή των εμβόλων με τη δισκόπλακα την κατέστρεψε, όπως και τη δαγκάνα. Μετά από αυτό, αλλά και την επίθεση της ιδιοκτήτριας στο Twitter, η Tesla δέχτηκε κατευθείαν το Model 3 Performance της στην αντιπροσωπεία. Το αυτοκίνητο το είχε παραλάβει στις 19 Δεκέμβρη και η πρώτη επαφή που έκανε μαζί τους ήταν στις 20 Δεκέμβρη, όταν άκουσε τον περίεργο ήχο και οι μηχανικοί της απάντησαν ότι είναι φυσιολογικός.

Όταν παραδέχτηκαν το λάθος, της είχαν πει ότι στις 31 Δεκέμβρη, θα είχαν έρθει όλα τα ανταλλακτικά που χρειάζονται για την επισκευή (δαγκάνα, δισκόπλακα, τακάκια), όμως τελικά αυτά καθυστέρησαν και η ημερομηνία πήγε στις 7 Ιανουαρίου του 2022. Ωστόσο ούτε τότε κατάφεραν να έχουν τα ανταλλακτικά στο συνεργείο και της είπαν ότι στις 14 Ιανουαρίου, θα βρίσκονται εκεί. Για ακόμη μια φορά δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς και καθυστέρησαν πέντε ακόμη ημέρες, φτάνοντας στις 19 Ιανουαρίου, όπου και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα του ολοκαίνουργιου Tesla Model 3 Performance.

Η April Gilmore έμεινε φοβερά δυσαρεστημένη από την εμπειρία της και δήλωσε ότι «όποιος σκέφτεται να αγοράσει Tesla θα πρέπει να έχει στο μυαλό του πως θα έρθει αντιμέτωπος με τη χειρότερη εξυπηρέτηση πελατών ever, ακόμη και αν πρόκειται για ένα 100% δικό τους λάθος». Δεν ήταν μόνο η επικίνδυνη έλλειψη στο σύστημα πέδησης, ούτε η απαράδεκτη καθυστέρηση των ανταλλακτικών, αλλά και η αδυναμία τους να της προσφέρουν αυτοκίνητο αντικατάστασης. Στη θέση αυτού, της έδωσαν κάρτα για να χρησιμοποιεί… Uber.

Η παράδοση αυτοκινήτου χωρίς τακάκια σε κάποιο τροχό φανερώνει σοβαρή προχειρότητα στον ποιοτικό έλεγχο του οχήματος, αλλά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Μεγαλώνει σημαντικά την απόσταση ακινητοποίησης, ενώ σε ένα φρενάρισμα πανικού από πολύ υψηλές ταχύτητες (που έρχονται ταχύτατα με 530 ίππους) μπορεί να οδηγήσει σε βίαιη αποσταθεροποίηση του πίσω άξονα. Η κατανομή της πέδησης σε κάθε τροχό είναι προσεκτικά υπολογισμένη και αν ο πίσω δεξιά τροχός επιβραδύνει κανονικά, σε αντίθεση με τον απέναντί του, τότε ίσως η ουρά ξεκολλήσει απότομα παρά τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Τα τελευταία επίσης δεν θα δουλεύουν καλά, αφού το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας φρενάρει τους τροχούς που χάνουν πρόσφυση, μαζί με τσιμπήματα στα φρένα άλλων τροχών για να διορθώσει την πορεία του οχήματος. Ένας τροχός χωρίς τακάκια, προφανώς δεν… φρενάρει!   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...