Υπαγόρευση κατεύθυνσης - Ξέρεις τι δείχνει η κάθε πινακίδα;

Δες τι σημαίνει η κάθε μία από αυτές και ερμήνευσε τις σωστά την επόμενη φορά που θα τις συναντήσεις

  • -
  • -

Τις βλέπουμε καθημερινά στις μετακινήσεις μας στους ελληνικούς δρόμους. Ξέρουμε όμως τι πραγματικά σημαίνουν; Τα σήματα οι περισσότεροι από εμάς τα διαβάσαμε όταν ήρθε η ώρα να δώσουμε για δίπλωμα, πιθανότατα να τα μάθαμε «παπαγαλία» και από τότε, μάλλον έχουν καταχωνιαστεί σε κάποιο συρτάρι του μυαλού μας, χωρίς όμως να θυμόμαστε τι ακριβώς σημαίνουν. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό αν δεν φρεσκάρουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την μνήμη μας, αλλά που μπορεί να αποβεί καταστροφικό σε περίπτωση που δεν κατανοήσουμε την απεικόνιση της πινακίδας.

Με αυτό το σκεπτικό, βρήκαμε δύο είδη πινακίδων που θα λέγαμε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τις συναντήσουμε αρκετά συχνά στις διαδρομές μας, αλλά λόγω της ομοιότητας που εμφανίζουν μεταξύ τους, δεν είναι απίθανο να τις μπερδέψουμε. Ποιες είναι αυτές; P47 με Ρ50α και Ρ48 με Ρ50δ. Και τα δύο ζευγάρια έχουν στρογγυλό σχήμα με μπλε φόντο και υπαγορεύουν για το αν πρέπει να κατευθυνθούμε δεξιά ή αριστερά, αντίστοιχα. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους όμως; Πάμε να δούμε αναλυτικά:

pinakida-kok-r47

Ρυθμιστικές πινακίδες Ρ47 και Ρ48: Υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας προς τα αριστερά (Ρ47). Τοποθετείται στο ακριβές σημείο όπου θα πρέπει να ακολουθήσετε την οδηγία της.

pinakida-kok-r50a

Ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α και Ρ50δ: Υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας με στροφή αριστερά (Ρ50α). Τοποθετείται ΠΡΙΝ το σημείο όπου θα πρέπει να ακολουθήσετε την οδηγία της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...