Το χωράφι που φυτρώνουν… Porsche! [video]

Τα αυτοκίνητα που εγκαταλείπονται και έρχονται ξανά στην επιφάνεια μετά από χρόνια, πάντα έχουν μια ιδιαίτερη αξία.

  • -
  • -

Στα χωράφια συνήθως φυτεύουμε λαχανικά και φρούτα, όμως στο συγκεκριμένο αν σκάψεις δεν θα βρεις πατάτες αλλά… Porsche και άλλα παλιά, κλασικά αυτοκίνητα, που σχεδόν χάθηκαν μέσα στο έδαφος. Η βλάστηση γύρω τους και το χώμα σχεδόν τα σκέπασαν, προκαλώντας και πολλές φθορές, ωστόσο τα περισσότερα «σώζονται» και δεν καταστράφηκαν τελείως. Η συλλεκτική τους αξία συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο αλλά θα πρέπει να γίνουν αρκετές εργασίες αποκατάστασης για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Πρόκειται για μια Porsche 912, μια Porsche 924 Turbo, μια Lancia Delta 1.3, ένα Fiat 124 Spider, μαζί με πλειάδα ακόμη μοντέλων, όπως Mazda MX-5, διάφορες BMW και Mercedes-Benz. Τη μεγαλύτερη ζημιά μάλλον την έχει μια BMW Σειρά 3 (E30) 318is, η οποία προφανώς έπιασε φωτιά κάποια στιγμή στο παρελθόν και «τραυματίστηκε» σε πολλά σημεία της. Τα αυτοκίνητα βρίσκονται στο Κάρντιφ της Ουαλίας και ο ιδιοκτήτης τους σκοπεύει σύντομα να βγάλει κάποια από αυτά προς πώληση. Τα πιο σπάνια κομμάτια ίσως να έχουν μια μεγαλύτερη συλλεκτική αξία, όμως οι φθορές δεν είναι αμελητέες.

Ο νέος ιδιοκτήτης σίγουρα θα πρέπει να προβεί σε μια «δυνατή» ανακατασκευή για να χαρεί το απόκτημά του και αυτή δεν θα είναι φθηνή. Ως αποτέλεσμα, η τιμή πώλησης για τον σημερινό ιδιοκτήτη των οχημάτων θα είναι αρκετά χαμηλότερη από ότι θα ήταν, αν τα συγκεκριμένα μοντέλα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Το πάθος που μιλάει για εκείνα όμως δείχνει ότι πραγματικά του αρέσουν πολύ, ακόμη και έτσι όπως είναι σήμερα. Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο στο οποίο μπορείτε να δείτε το μαγικό… χωράφι στο οποίο φύτρωσαν πολλά κλασικά αυτοκίνητα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...