BP: Οι φορτιστές θα είναι σύντομα πιο κερδοφόροι από τις αντλίες καυσίμων

Τόσο η BP όσο και οι ανταγωνιστές της, εστιάζουν στην ανάπτυξη του δικτύου ταχυφορτιστών

  • -
  • -

Στον δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, η BP βρίσκεται στο όριο μίας πολύ σημαντικής αλλαγής στις πηγές εσόδων της. Σύμφωνα με πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι ταχυφορτιστές της είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τις αντλίες καυσίμου ως προς το κέρδος που προσφέρουν. Φυσικά δεν μιλάμε για το σύνολο των κερδών αλλά για την αναλογία ανά λίτρο και kWh, αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ 3 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΝΟΣ EV ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πρόκειται για ένα αρκετά κομβικό σημείο στην πορεία της εταιρείας καυσίμων, μιας και όπως είναι φυσικό, σκοπεύει να κάνει στροφή από τα ορυκτά καύσιμα και να εστιάσει ακόμη περισσότερο στην επέκταση της στην αγορά της ενέργειας και γενικά τον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Η φόρτιση των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων αποτελεί εδώ και χρόνια μία μη κερδοφόρα επιχείρηση, τόσο για την BP αλλά και για τους ανταγωνιστές της, καθώς όλοι βρίσκονται στο στάδιο των μεγάλων επενδύσεων με στόχο την εξέλιξη διεύρυνση του δικτύου τους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κλάδος υπολογίζεται πως δεν θα ξεκινήσει να επιφέρει κέρδη πριν το 2025.

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η υψηλή και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για σταθμούς ταχείας φόρτισης στην Μ. Βρετανία και την Ευρώπη, έχει φέρει τα όρια που αν ξεπεραστούν θα υπάρχει κέρδος για τον πάροχο, πολύ κοντά σε αυτά των παραδοσιακών αντλιών καυσίμου. Η διαφορά στις πωλήσεις ρεύματος από σταθμούς φόρτισης μεταξύ δευτέρου και τρίτου τριμήνου το 2021, άγγιξε το 45%.

Στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση των σταθμών από τους 11.000 που υπάρχουν σήμερα, στους 70.000 έως το 2030. Άλλοι ανταγωνιστές έχουν ακόμη πιο υψηλούς στόχους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Shell, η οποία στοχεύει στα 500.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως, έως το 2025. Προσφάτως εγκαινίασε τον πρώτο ultra-fast σταθμό φόρτισης στο Λονδίνο, ο οποίος είναι ικανός να φτάσει την στάθμη της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού, από το 0% στο 80% σε μόλις 10 λεπτά!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΕΛΟΣ Η ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΡΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ Blue - ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ

Η μεγάλη διαφορά στην στρατηγική των Shell και BP είναι ότι, ενώ η Shell επενδύει σε μία μεγάλη γκάμα τεχνολογιών φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων και δεκάδων χιλιάδων μικρότερων σημείων ανεφοδιασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χαμηλότερες τάσεις ρεύματος, η BP έχει εστιάσει κυρίως στην ανάπτυξη ενός δικτύου ταχυφορτιστών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...