Δυστύχημα Ferrari 488 Pista: Είχε γίνει η ανάκληση για φωτιά στο αυτοκίνητο του Μονογυιού;

Η Ferrari είχε ανακαλέσει πολλά μοντέλα της, μεταξύ των οποίων και η 488 Pista, για πρόβλημα στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου που θα μπορούσε να εξελιχθεί, υπό συνθήκες, σε πυρκαγιά.

  • -
  • -

Το τραγικό ατύχημα του Τζώρτζη Μονογυιού συζητήθηκε από όλη την Ελλάδα. Η Ferrari 488 Pista εξετράπη της πορείας της και πήρε φωτιά, ενώ τα ερωτηματικά που προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες, είναι πολλά. Η Ferrari που αγόρασε και είχε στην κατοχή του μόλις λίγες ώρες είχε ανακληθεί από την ίδια την ιταλική φίρμα για πιθανή βλάβη στο κύκλωμα καυσίμου. Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο του Τζώρτζη Μονογυιού ανήκε στην παρτίδα με το προβληματικό εξάρτημα.

Ωστόσο τα αυτοκίνητα που επηρεάστηκαν και έπρεπε να πάνε σε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή για να αποκατασταθεί το πρόβλημα, ήταν συνολικά 2.150. Η Ferrari είχε δηλώσει ότι η ζημιά επιτρέπει αναθυμιάσεις από τη βενζίνη να βγουν από το κύκλωμα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Διαβεβαίωσε, ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί, το check engine θα ανάψει στον πίνακα οργάνων και το μήνυμα για επίσκεψη σε συνεργείο θα εμφανιστεί. Αυτό σε φυσιολογικές συνθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ  

Γιατί, αν όντως το αυτοκίνητο του Τζώρτζη Μονογυιού ήταν ανάμεσα σε αυτά που επηρεάζονται, το τρακάρισμα έφερε στην επιφάνεια το ελλαττωματικό εξάρτημα και προκλήθηκε ξαφνική διαρροή καυσίμου. Φυσικά, επαναλαμβάνουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτή είναι η αιτία της φωτιάς. Αποτελεί όμως σίγουρα, ένα στοιχείο που πρέπει να εξετάσουν οι αρχές καθώς έτσι ίσως απαντηθεί το γιατί η πυρκαγιά έκανε την εμφάνισή της χωρίς η ταχύτητα του supercar να είναι υπερβολικά μεγάλη, όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η αγορά του αυτοκινήτου από τον Τζώρτζη Μονογυιό δεν έγινε από κάποια επίσημη αντιπροσωπεία, αλλά από έναν Σέρβο έμπορο αυτοκινήτων, που ήρθε σε επαφή με τον Έλληνα επιχειρηματία μέσω ενός άλλου Έλληνα του χώρου. Εννοείται ότι το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να προέρχεται από αντιπροσωπεία για να είναι σε άριστη κατάσταση, όμως το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί ερώτημα για το αν ελέγχθηκε το supercar πριν αγοραστεί. Σε κάθε περίπτωση, οι πραγματογνώμονες θα πρέπει να κοιτάξουν κάθε σπιθαμή της συγκεκριμένης υπόθεσης για να βγει το τελικό συμπέρασμα.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...