Επίσημο: Μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από τη Renault το 2030!

O Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, επιβεβαίωσε ότι από το 2030 η γαλλική εταιρεία θα διαθέτει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά. Τι θα γίνει με τη Dacia;

  • -
  • -

Το αρχικό πλάνο της Renault ανέφερε πως το 2030 οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της γαλλικής εταιρείας θα άγγιζαν το 90%. Όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Renault, Luca De Meo, στόχος είναι την ίδια χρονιά η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά. Σημειώστε, πως αυτή είναι η ίδια χρονιά κατά την οποία έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν το ίδιο οι Fiat, Ford και Peugeot!

O de Meo είχε αναφέρει πριν από μερικούς μήνες, ότι το πλάνο του περιλαμβάνει το λανσάρισμα μίας σειράς από νέα μοντέλα μέχρι το 2025, επεκτείνοντας τη γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας, συνυπολογίζοντας μάλιστα την Alpine που θα προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Όσον αφορά τη Dacia, ανέφερε ότι δεν ισχύει το ίδιο χρονικό όριο, αφού στόχος είναι η αντίστοιχη μετάβαση να γίνει την κατάλληλη στιγμή, διατηρώντας το οικονομικό και προσιτό προφίλ της εταιρείας.

Μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε από τη Renault την παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού Megane E-Tech, του «5», αλλά και του κόμπακτ crossover «4». Όσον αφορά τις πωλήσεις τις γαλλικής εταιρείας, ο de Meo υποστήριξε ότι με τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στο εσωτερικό της αυτοκινητοβιομηχανίας, το κόστος μειώθηκε κατά 2 δις ευρώ! Τέλος, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως το 60% των πωλήσεων της Renault το 2020 αφορούσε υβριδικά μοντέλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...