Τα λάστιχα χωρίς αέρα έρχονται από τη Hankook!

Με το πρωτότυπο i-Flex η Hankook δείχνει το όραμά της για τα ελαστικά του μέλλοντος, τα οποία δεν θα έχουν αέρα στο εσωτερικό τους.

  • -
  • -

Όλοι μας κάποια στιγμή την έχουμε… πατήσει με κλαταρισμένο ελαστικό. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενοχλητικά (μερικές φορές και επικίνδυνα) πράγματα που μπορεί να τύχουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης και συνήθως, κατά διαβολική σύμπτωση, έρχεται στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Η Hankook ετοιμάζεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, όχι μέσω των γνωστών τρόπων (πέλμα υψηλής αντοχής, run flat ελαστικά) αλλά αναπτύσσοντας έναν εντελώς νέο τύπο ελαστικών χωρίς αέρα.

Το ελαστικό χωρίς αέρα μας ακούγεται εντελώς αντιφατικό, αλλά είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί. Η Hankook εξέλιξε ένα νέο είδος με κανονικό πέλμα στην εξωτερική πλευρά, αλλά και μια συστοιχία υλικών πολλαπλών στρώσεων στο εσωτερικό που προσομοιώνουν τη λειτουργία του αέρα. Το ελαστικό έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τη μορφή του για να κρατάει το βάρος που του αναλογεί, αλλά παράλληλα μπορεί να παραμορφώνεται ελαφρώς προκειμένου να απορροφά κραδασμούς.

Σύμφωνα με τη Hankook το νέο πρωτότυπο ελαστικό χωρίς αέρα που κατασκεύασε μπορεί να κινηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις το ίδιο αποτελεσματικά ενώ δεν απαιτεί κανενός είδους συντήρηση από τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Η εταιρεία επίσης τονίζει ότι το συγκεκριμένο ελαστικό αποτελεί ιδανική λύση για αυτόνομα οχήματα και συμπληρώνει ότι δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο project από το 2010.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ελαστικά χωρίς αέρα, δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν σε κανονική παραγωγή, καθώς οι περισσότερες εταιρείες του χώρου έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις δικές τους δοκιμές. Άλλωστε η ανάγκη της σημερινής τεχνολογίας (εξέλιξη αυτόνομων μικρών ρομπότ, βιομηχανικών οχημάτων και άλλα) ζητά μεγαλύτερη τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο κομμάτι των ελαστικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...