Η Volkswagen έκλεισε δύο εργοστάσια λόγω κορωνοϊού

Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον είναι τόσο ισχυρή που η γερμανική εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει δύο μονάδες.

  • -
  • -

Όπως αναφέρει το Reuters, έπειτα από διαγνωστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τόσο στο εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων FAW-VW, όσο και στο VW Automatic Transmission Tianjin, μια μονάδα κατασκευής εξαρτημάτων, εντοπίστηκε έξαρση των κρουσμάτων.

vw covid

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε άμεσα στο κλείσιμο των δύο εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην Κίνα. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Volkswagen, διενεργήθηκε δύο φορές αυτή την εβδομάδα διαγνωστικός έλεγχος των εργαζόμενων για τον κορωνοϊό. «Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην παραγωγή πολύ σύντομα και να καλύψουμε τη χαμένη παραγωγή. Κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η υγεία και η ευημερία των εργαζόμενων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα το νέο Volkswagen Taigo – Τιμή

Βέβαια, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει καμία σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι πολύ λιγότερα, αλλά με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο της Κίνας, αρκούν για να κλείσει προσωρινά μια επιχείρηση.

Για παράδειγμα, η πόλη Τιαντχιν που βρίσκεται στη Βόρεια Κίνα, περίπου 100 km από το Πεκίνο, ανακοίνωσε 41 κρούσματα την Τετάρτη, ενώ την Τρίτη είχαν εντοπιστεί μόλις 33.

Πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...