Tesla Model S αλλάζει μπαταρία και διανύει 1.210 km με μία φόρτιση! [video]

Η λύση για την ηλεκτρική αυτονομία που θα ικανοποιεί κάθε οδηγό, είναι εδώ;

  • -
  • -

Η OΝΕ (Our Next Energy), μία εταιρεία από το Μίσιγκαν, παρουσίασε το πρώτο της πρωτότυπο που χρησιμοποιεί την νέα τους μπαταρία που φέρει την ονομασία Gemini. Ο λόγος που η συγκεκριμένη τεχνολογία μας τράβηξε το ενδιαφέρον, είναι διότι η μπαταρία αυτή κατάφερε να χαρίσει αυτονομία άνω των 1.200 km σε ένα Tesla Model S, με μία μόλις φόρτιση.

Συγκεκριμένα, σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2021, ένα Tesla Model S εξοπλισμένο με την εν λόγω μπαταρία, ξεκίνησε από το Ντιτρόιτ και διένυσε 1.210 km με μέση ταχύτητα 88,5 km/h. Μάλιστα, το ίδιο αυτοκίνητο δοκιμάστηκε και εντός του εργοστασίου, καταφέρνοντας να καλύψει απόσταση 1.419 km με την ίδια μέση ταχύτητα. Ο λόγος για την καλύτερη επίδοση ήταν οι ιδανικές συνθήκες του πειράματος, καθώς το αυτοκίνητο κινούταν πάνω σε διάδρομο, οπότε οι μειωμένες τριβές και η έλλειψη ανηφόρων αλλά και της ανάγκης για στάση, επέτρεψαν στο αυτοκίνητο να αυξήσει την αυτονομία του κατά 200+ km.

Η ειδική αυτή μπαταρία έχει χωρητικότητα 203,7 kWh και ενεργειακή πυκνότητα της τάξης των 416 Wh/L, ενώ χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μεγιστοποιήσει την αυτονομία. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, να αναφέρουμε πως ένα συμβατικό Tesla Model S Long Range Plus χρησιμοποιεί μπαταρία 103,9 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 652 km.

Η One ιδρύθηκε το 2020 από τον Mujeeb Ijaz, ο οποίος λέει: «Θέλουμε να επιταχύνουμε την αποδοχή του κόσμου προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξαφανίζοντας το άγχος της αυτονομίας, το οποίο κρατά αυτή την στιγμή τους επίδοξους αγοραστές πίσω. Η μπαταρία Gemini θα κάνει εφικτά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με μία μόλις φόρτιση, ενώ παράλληλα θα μειώσει το κόστος και θα αυξήσει την ασφάλεια παραγωγής μία τέτοιας μπαταρίας, χάρη στην χρήση βιώσιμων υλικών. Ουσιαστικά αυτό που κάνει το προϊόν μας είναι να διπλασιάζει την διαθέσιμη ενέργεια με την μπαταρία να παραμένει στο ίδιο μέγεθος.»

Γύρω στα τέλη του 2022, η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της επίσημου προϊόντος με την ονομασία Aries, ενώ μία παρουσίαση ενός πρωτότυπου παραγωγής της μπαταρίας Gemini θα ακολουθήσει το 2023. Η One υπολογίζει πως θα μπορεί να προσφέρει μία αυτονομία της τάξης των 1.100 km σε συμβατικά επιβατικά και SUV.

Πατήστε εδώ για να δείτε την σελίδα της αμερικανικής εταιρείας, ενώ παρακάτω ακολουθεί το video με την δοκιμή των 1.210 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...