Κινητοποίηση στο Ν. Πιερίας

Σταμάτησαν την κατασκευή νέων διοδίων

  • -
  • -

Ξημερώματα Σαββάτου 2 Οκτωβρίου στις 2:30, οι πολίτες που κατοικούν στον Νομό Πιερίας, παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, κατάφεραν να σταματήσουν τα συνεργεία της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. η οποία ετοιμάζει την κατασκευή νέου σταθμού  διοδίων στις εισόδους και εξόδους της Λεπτοκαρυάς.

Η εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες από τις 27 Σεπτεμβρίου όταν υπάλληλοι της εταιρείας προσπάθησαν να κλείσουν τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς για να ξεκινήσει, στο σημείο αυτό, η κατασκευή των παράπλευρων σταθμών διοδίων.

Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν άμεσα, συγκεντρώθηκαν στην έξοδο της Λεπτοκαρυάς και ανάγκασαν την εταιρεία να αποσύρει τα διαχωριστικά που είχε τοποθετήσει στο οδόστρωμα. Η προσπάθεια αυτή της εταιρείας να τοποθετήσει πλευρικά διόδια, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, έχει εξαγριώσει την τοπική κοινωνία, η οποία βλέπει καθημερινά να αποκόπτεται από το οδικό δίκτυο και να απομονώνεται κοινωνικά και οικονομικά.

Ενώ ακόμα η Πιερία προσπαθεί να επουλώσει τις τεράστιες πληγές που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις και ο οδικός αποκλεισμός της κοιλάδας των Τεμπών, η εταιρεία τεντώνει κι άλλο το σχοινί.Μάλιστα η Επιτροπή Αγώνα, με τη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας έχει οργανώσει ένα σύστημα άμεσης ειδοποίησης των πολιτών, με SMS, σε περίπτωση έκτακτων κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...