Ποντίκι στο αυτοκίνητο: Τι κάνω;

Τα ατίθασα αυτά τρωκτικά είναι ικανά να προκαλέσουν καταστροφές σε ολόκληρα κτήρια, πόσο μάλλον σε οχήματα.

  • -
  • -

Για πολλούς φαντάζει αδιανόητο ένας ποντικός να εισχωρήσει στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ζήσει τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία. Και λέμε δυσάρεστη όχι μόνο από πλευράς καθαριότητας, αλλά και βλαβών.

mouse car1

Τα μηχανικά μέρη του οχήματος αποτελούν αγαπημένη «λιχουδιά» των αδηφάγων αυτών τρωκτικών με τη δυνατή οδοντοφυΐα. Τρυπώνουν σε δυσπρόσιτα μέρη χάρη στο μικρό μέγεθος και την ευελιξία τους και μπορούν να φάνε το οτιδήποτε. Για τους ποντικούς, οι καλωδιώσεις είναι παιχνιδάκι. Ουσιαστικά, εκεί ακονίζουν τους δυνατούς κοπτήρες τους, όπως και στα πλαστικά του εσωτερικού.

Οι φθορές που προκαλούν είναι μεγάλες τόσο σε καλώδια, όσο και σε φλάντζες, σωληνάκια ακόμη και σε ταπετσαρίες, πόρτες και πατάκια. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου εισχώρησαν στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και άφησαν τα υπολείμματά τους ή έφαγαν τα χειριστήρια στο τιμόνι και τον μοχλό ταχυτήτων, αναγκάζοντας τον κάτοχο του οχήματος να επισκεφθεί το συνεργείο και να δαπανήσει αρκετά χρήματα για τις επισκευές.

Αυτό που τους ελκύει είναι η θερμότητα του κινητήρα και η ζεστασιά της καμπίνας. Εφόσον βρουν τον τρόπο να εισχωρήσουν, μπορούν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο μέσα σε ελάχιστη ώρα, να θέσουν εκτός λειτουργίας βασικά συστήματα και τα λαμπάκια στο καντράν να ανάβουν το ένα μετά το άλλο.

mouse car2

Αν λοιπόν δείτε περιττώματα ποντικών πάρτε άμεσα τα μέτρα σας. Αρχικά αλλάξτε θέση στάθμευσης και κάντε έναν έλεγχο στο σημείο για να δείτε αν υπάρχουν τριγύρω σκουπίδια ή αποχέτευση, αγαπημένοι χώροι των τρωκτικών. Σε περίπτωση που έχετε κλειστό γκαράζ προχωρήστε σε απολύμανση του χώρου χωρίς δεύτερη σκέψη. Φυσικά, μαζέψτε τροφές και ψίχουλα από καθίσματα, μοκέτες, πορτμπαγκάζ και θήκες στα πλαϊνά και προβείτε σε βιολογικό καθαρισμό.

Συστήνουμε να μην τοποθετήσετε ποντικοπαγίδα ή δηλητηριώδη φάρμακα καταπολέμησης μέσα στο όχημα. Δεν θέλετε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να πεθάνει το τρωκτικό σε κάποια γωνία πίσω απο το ταμπλό και να το αναζητείτε. Εκτός του ότι η μυρωδιά είναι αφόρητη, θα υπάρξει σοβαρό θέμα υγιεινής.

mouse car3

Επιλέξτε κάποια από τις απωθητικές οσμές που κυκλοφορούν στο εμπόριο και απεχθάνονται οι ποντικοί. Αν δεν πιάσει αυτό το κόλπο, δοκιμάστε τις ειδικές κόλλες. Τοποθετήστε πάνω το δόλωμα ώστε όταν ο ανεπιθύμητος επισκέπτης επιχειρήσει να το φάει, να παγιδευτεί. Βέβαια μετά, πρέπει να κάνετε τον ήρωα και να το απομακρύνετε ζωντανό. Αν δεν έχετε τόσο κουράγιο, αφήστε μια πετσέτα στο εσωτερικό, εμποτισμένη με αμμωνία και αιθέρια έλαια. Λένε πως η μυρωδιά τα αναγκάζει να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν έχει αποτέλεσμα, δοκιμάστε την κλασική, ακίνδυνη και άκρως επιτυχημένη συνταγή. Παρκάρετε σε ένα σημείο όπου κυκλοφορούν γάτες. Είναι βέβαιο πως ο ποντικός θα εξαφανιστεί.

Τι πρέπει να κάνετε όταν οδηγείτε και γίνεται σεισμός

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...