BMW vs Mercedes-Benz: Ποια επικράτησε στις πωλήσεις του 2021;

Για να βοηθήσουμε, η 1η θέση άλλαξε χέρια μετά από σερί 5 ετών.

  • -
  • -

Στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου είχαμε μία μεγάλη αλλαγή για το 2021, με την BMW να περνά μπροστά από την Mercedes-Benz και να γίνεται ο πρώτος σε πωλήσεις κατασκευαστής πολυτελών μοντέλων. Πρόκειται για ένα τίτλο που βρισκόταν στα χέρια της εταιρείας από την Στουτγκάρδη για 5 συνεχόμενα χρόνια. Οι Βαυαροί σημείωσαν πωλήσεις ρεκόρ για το 2021, με 2,2 εκατομμύρια μονάδες, ενώ η Mercedes-Benz μετά από πτώση της τάξης του 5%, κατάφερε να φτάσει τις «μόλις» 2,05 εκατομμύρια μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΠΡΩΤΗ BMW ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΡΩΜΑ

Η μεγαλύτερη πτώση στα νούμερα της Mercedes-Benz ήρθε μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, αγγίζοντας το 25% λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Άκρως ενθαρρυντική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στα plug-in υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της μάρκας, τα οποία σημείωσαν πωλήσεις αυξημένες κατά 69% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Φανταστείτε πως ακόμη και η EQS, η ηλεκτρική εκδοχή της υπερπολυτελούς S-Class, πρόλαβε να σημειώσει πάνω από 16.300 παραγγελίες μέσα σε ένα μόλις μήνα από την επίσημη παρουσίαση της.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ MERCEDES-BENZ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Κοιτώντας τις πωλήσεις της Mercedes-Benz παγκοσμίως, βλέπουμε πως η πτώση δεν ήταν φαινόμενο που εντοπίστηκε σε μία μεμονωμένη αγορά αλλά παντού, με την Ευρώπη να φτάνει το -11% ενώ η πατρίδα της εταιρείας (Γερμανία) άγγιξε το -25%. Στην Ασία η μείωση ήταν της τάξης του 1,6% με την Κίνα να φτάνει το 2%. Θετικό ήταν το πρόσημο στην άλλη άκρη του κόσμου με την Β. Αμερική και τις ΗΠΑ να σημειώνουν αύξηση στις πωλήσεις κατά 0,3% και 0,4%, αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΡΙΠΛΗ ΔΟΚΙΜΗ – MERCEDES-BENZ EQA, A250e KAI A35 AMG

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...