Ποιο είναι το πρόστιμο για ταχύτητα σε κάθε χώρα του κόσμου;

Η υπερβολική ταχύτητα μπορεί να κοστίσει μέχρι και… 13.200 δολάρια, σε κάποια σημεία του πλανήτη! Δείτε αναλυτικά τι ισχύει στις άλλες χώρες.

  • -
  • -

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερβολική ταχύτητα, είναι μια πολύ σημαντική παράβαση. Τόσο από πλευράς ποινών, όσο και συνεπειών, αφού μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πως θα εξελιχθεί ένα τρακάρισμα με πολλά km/h στο κοντέρ. Κάποιες χώρες του κόσμου, τιμωρούν σκληρά την υπερβολική ταχύτητα. Με μια έρευνα της Budget Direct (ασφαλιστική εταιρεία στην Αυστραλία) μπορούμε να δούμε τι πρόστιμο επιβάλλεται στους παραβάτες οδηγούς ανά τον κόσμο.

Φυσικά, υπάρχει και η αντίπερα όχθη. Οι χώρες δηλαδή, που… αδιαφορούν για την παραβίαση των ορίων ταχύτητας και τα πρόστιμα που επιβάλλουν είναι τουλάχιστον αστεία, όπως στο Σουδάν για παράδειγμα, που αν σας κόψουν κλήση για υπερβολική ταχύτητα θα πληρώσετε μόλις 0,07 δολάρια. Η αναλογία για τους πολίτες της χώρας, με βάση το εισόδημά τους σίγουρα δεν είναι τόσο τραγική όπως βλέπουμε εμείς το συγκεκριμένο ποσό, αλλά και πάλι, είναι ελάχιστη.

Το γεγονός είναι, ότι στην Ευρώπη ισχύουν οι αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες. Πολλές από τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου επιβάλλουν πρόστιμα με βάση το εισόδημα των παραβατών, κάτι που εξασφαλίζει ότι η τιμωρία θα είναι ανάλογη και για τους «ισχυρότερους», από πλευράς οικονομικής άνεσης. Κάπως έτσι, στην Ελβετία το πρόστιμο φτάνει να βρίσκεται στις 13.320 δολάρια (11.730€).

Στις εικόνες που ακολουθούν, βλέπουμε αναλυτικά το πρόστιμο που επιβάλλεται ανά χώρα, σε όλο τον κόσμο. Σημειώστε ότι τα ποσά είναι σε δολάρια Αυστραλίας και στην παρένθεση, βλέπουμε τη μετατροπή σε δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών. Αναφέρονται αποκλειστικά στο χρηματικό πρόστιμο και όχι σε άλλες κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας οδήγησης κλπ. Επίσης, κρατήστε ότι η μεγαλύτερη συνέπεια που μπορείς να έχεις από την υπερβολική ταχύτητα, δεν είναι το πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) περίπου 1.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, σε όλο τον πλανήτη, λόγω της υπερβολικής ταχύτητας. Οπότε, ακόμη και αν μια χώρα επιβάλλει… αστεία πρόστιμα στους παραβάτες (όπως το Σουδάν), η συγκεκριμένη παράβαση παραμένει το ίδιο καταστροφική, αν έρθει η κακιά στιγμή.








Πηγή: budgetdirect.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...