Στη Λάρισα ένα μοναδικό Κέντρο Εξέτασης Οδηγών με Κινητικά Προβλήματα

O Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρότειναν τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού κέντρου εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

  • -
  • -

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως για τα ΑμεΑ η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τίθεται σε διαρκή διακινδύνευση. Για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, τουλάχιστον στην Ελλάδα, η ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη. Πολλοί από αυτούς ζουν στο φάσμα του αποκλεισμού, δυσκολεύονται να διαχειριστούν την καθημερινότητα κι αυτό οφείλεται τόσο στην πολιτεία, όσο και στην κουλτούρα των Ελλήνων πολιτών.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται κάποια βήματα προόδου, ώστε τα ΑμεΑ να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Μάλιστα, πρόσφατα, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, πρότεινε κάτι μοναδικό για τη χώρα.

amea driving

Συγκεκριμένα, σύστησε τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού κέντρου εξέτασης υποψηφίων οδηγών με κινητικά προβλήματα στη Λάρισα, με δεδομένες τις σχετικές υποδομές που υπάρχουν ήδη στην πόλη. Η λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου, πέρα από τις ανάγκες της Θεσσαλίας θα μπορούσε να εξυπηρετεί τους πολίτες και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Ελπίζουμε η πρόταση του υφυπουργού να υλοποιηθεί και τα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια. Εξάλλου, έχουμε ανάγκη ως κοινωνία πολιτικές που ενισχύουν και προστατεύουν κάθε πολίτη με κάποιας μορφής αδυναμία.

Σταθμοί φόρτισης: Πώς τους αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα;

Παράλληλα, ο κύριος Παπαδόπουλος περιέγραψε τα βήματα υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των διαδικασιών σε όλο το πλαίσιο έκδοσης ή αντικατάστασης των αδειών οδήγησης και των αδειών κυκλοφορίας, με σκοπό την επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Μεταφορών ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη για την ανάγκη προμήθειας ηλεκτρονικών συστημάτων καταγραφής (καμερών) στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου νόμου για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών, καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής προσωπικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα σεμινάρια εκπαίδευσης για νέους εξεταστές που θα οργανώσει το Υπουργείο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...