Πόσα αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο της Ford στην Ρουμανία μέσα σε 12 χρόνια;

Αυτή τη στιγμή στεγάζει την παραγωγή του τέταρτου μοντέλου της μάρκας, έχοντας ξεκινήσει το 2009 με το επαγγελματικό Transit Connect

  • -
  • -

H Ford γιορτάζει σήμερα την παραγωγή 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων που διατηρεί η εταιρεία στην Κραϊόβα της Ρουμανίας με την κατασκευή ενός Puma ST-Line σε χρώμα Desert Island Blue, το οποίο τροφοδοτείται από ένα κινητήρα EcoBoost 155 PS.

Η αμερικανική μάρκα έφτασε στο κατασκευαστικό αυτό ορόσημο 12 χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου της οχήματος στη Ρουμανία το 2009. Παράγοντας αρχικά το επαγγελματικό Transit Connect, στην Κραϊόβα κατασκευάστηκαν επίσης τα B-MAX MPV και EcoSport SUV, πριν την έναρξη παραγωγής του Ford Puma το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ FORD PUMA 1.0 ECOBOOST 125 PS DCT

Νωρίτερα φέτος, η Ford ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος το 2023 στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2024 – αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μεγάλου όγκου παραγωγής που θα κατασκευαστεί στη Ρουμανία.

Η παραπάνω επένδυση θα προστεθεί στις υπάρχουσες, ανεβάζοντας το συνολικό τους ποσό σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2008, όταν η Ford αγόρασε τη συγκεκριμένα μονάδα. Περισσότερα από 600 ρομπότ έχουν εγκατασταθεί για τη βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας των διαφόρων τμημάτων του εργοστασίου. Επίσης, αυτή τη στιγμή περίπου 6000 άτομα απασχολούνται στις κορυφαίες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων της Ford στη Ρουμανία.

Ford-Roumania-paragogi

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...