Στους δρόμους 10.000 αστυνομικοί τις γιορτές, για 2 λόγους (video)

Χριστούγεννα με σαρωτικούς ελέγχους θα κάνουμε φέτος, με την Ελληνική Αστυνομία να έχει σαν στόχο την απόλυτη εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο της παράδοσης των 113 νέων οχημάτων για την Ελληνική Αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε ότι οι φετινές γιορτές θα έχουν ένα έντονο… άρωμα αστυνόμευσης σε όλη την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους, με σκοπό να ελέγχουν την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων σχετικά με τον κορονοϊό.

Ζήτησε από τους πολίτες να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ωστόσο παρακάλεσε να τηρηθούν όλα τα μέτρα για να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς. Παράλληλα με τους σαρωτικούς ελέγχους σχετικά με τον COVID-19, οι αστυνομικοί θα φροντίζουν για την τάξη και την ασφάλεια στους δρόμους, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τις μετακινήσεις.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν διπλή αποστολή και ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε να κάνουμε το έργο τους πιο εύκολο, βάζοντας ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας την ασφάλειά μας. Ο ίδιος, ζήτησε από τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν, ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και οι οικείοι τους.

Εκτός των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε την οδική ασφάλεια. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί… απαγορευτική ενέργεια, όχι μόνο κατά την εορταστική περίοδο αλλά γενικότερα. Παράλληλα, η τήρηση των ορίων ταχύτητας, όπως και ο σεβασμός στις ενδείξεις του φωτεινού σηματοδότη παίζουν τεράστιο ρόλο στην ασφάλειά μας όσο μετακινούμαστε, οπότε φροντίζουμε να μην τα αγνοούμε για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες.

Πηγή: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...