Μεγάλη νίκη της Mercedes επί της Tesla (video)

Η γερμανική φίρμα είναι αυτή που έλαβε πρώτη την σχετική έγκριση για την χρήση της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 στα αυτοκίνητά της.

  • -
  • -

Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. H Tesla πρωτοπόρος στον συγκεκριμένο τομέα, χρησιμοποιεί στα αυτοκίνητά της την αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 2. Ωστόσο, η Mercedes είναι η πρώτη που έλαβε την έγκριση για το Level 3, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη, έστω και άτυπη.

drive pilot1

Η γερμανική φίρμα θα μπορεί από το 2022 να χρησιμοποιεί το Επίπεδο 3 αυτοματισμού σε τμήματα των Autobahn στη Γερμανία με ταχύτητα έως και 60 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (ΚΒΑ), οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα χρήσης του πακέτου Drive Pilot της Mercedes, καθώς απεδείχθη πως είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ουσιαστικά, οι κάτοχοι των S-Class σε πρώτη φάση, θα μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο και το αυτοκίνητο να κινηθεί τελείως αυτόματα. Με βάση τη νομοθεσία, οι οδηγοί επιτρέπεται να μιλάνε στο τηλέφωνο, να χρησιμοποιούν το internet, να τσεκάρουν τα mail τους, ακόμη και να βλέπουν ταινία, με το Drive Pilot να αναλαμβάνει πλήρως την κίνηση στον δρόμο.

drive pilot2

Σημειώνουμε εκ νέου, πως αυτή η δυνατότητα ισχύει μόνο στην Autobahn και με ταχύτητα που δεν υπερβαίνει τα 60 χλμ./ώρα. Από εκεί και πάνω, ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τον έλεγχο του τιμονιού.

Το Drive Pilot θα ενσωματωθεί από το επόμενο έτος και στην EQS, με τη Mercedes να επιθυμεί ανάλογη έγκριση σε αγορές όπως της Κίνας και των ΗΠΑ. Το σύστημα αξιοποιεί στοιχεία από τις κάμερες, τα lidars και τα ραντάρ, αναλαμβάνοντας πλήρως την κατεύθυνση, την επιτάχυνση και την επιβράδυνση του οχήματος, παρακολουθώντας τα όρια ταχύτητας αλλά και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις επιλεγμένες περιοχές κίνησης.

drive pilot3

Στην περίπτωση της S-Class, ο οδηγός υποστηρίζεται από πολλά νέα ή διευρυμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Έτσι, είναι πιο ξεκούραστος στην καθημερινότητά του και οδηγεί με άνεση και ασφάλεια. Όταν προκύπτει κίνδυνος, τα συστήματα υποβοήθησης μπορούν να αντιδράσουν σε επικείμενες συγκρούσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις. Η λειτουργία των συστημάτων απεικονίζεται με έναν νέο σχεδιασμό ενδείξεων στην κεντρική οθόνη.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ S-CLASS

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...