Η ομάδα της Ford στο WRC μετέτρεψε ένα Fiat Panda του ’90 σε σύγχρονο αγωνιστικό [Video]

Αν και το Ford Fiesta είναι το «καθημερινό» όπλο της M-Sport στις ειδικές διαδρομές, το Panda έρχεται να κλέψει την παράσταση

  • -
  • -

Η M-Sport είναι γνωστή για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με το Ford Fiesta – από το 2022 την θέση του θα πάρει το Puma -, αλλά το τελευταίο project της ομάδας διαφέρει ελαφρώς από τα δύο σύγχρονα αγωνιστικά. Φέροντας την ονομασία “Pandamonium”, το τελευταίο rally car που βγήκε από το συνεργείο της M-Sport είναι ένα Fiat Panda 4X4 από την δεκαετία του ’90, το οποίο όπως φαίνεται κρύβει ένα «θηρίο» κάτω από τα φουσκωμένα, τετραγωνισμένα πάνελ του αμαξώματος.

Για την ακρίβεια, το ξεχωριστό από πολλές απόψεις, αγωνιστικό, βασίζεται στο Ford Fiesta R5 προηγούμενης γενιάς. Αυτό σημαίνει πως κάτω από το καπό του λευκού Panda, κρύβεται ένας turbo 1.600άρης 300 ίππων και 450 Nm, ο οποίος περνά την ισχύ του και στους 4 τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων με δύο διαφορικά, εμπρός και πίσω.

Για να χωρέσει όμως το αγωνιστικό κάτω από τα πάνελ του μικρού Panda, το μεταξόνιο έπρεπε να μακρύνει κατά 32 ολόκληρα εκατοστά, ενώ το πλάτος αυξήθηκε κατά 36 εκατοστά! Το εσωτερικό είναι ίδιο με το αυτοκίνητο στο οποίο βασίζεται, με το roll cage, τα καθίσματα αλλά και τις ζώνες, όλα να τηρούν τις προδιαγραφές της FIA.
Θαυμάστε το ξεχωριστό αυτό αγωνιστικό στο video που ακολουθεί

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...