H Tesla επιτρέπει στον οδηγό να παίζει videogames εν κινήσει!

Η αμερικανική φίρμα είναι η μοναδική που επιτρέπει στους οδηγούς να παίζουν παιχνίδια στην κεντρική οθόνη ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

  • -
  • -

Υπερβολική δόση αυτοπεποίθησης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης; Παιχνίδια μάρκετινγκ για την προσέλκυση νέων αγοραστών ή απλά έλλειψη εν συναίσθησης;  Όπως και να έχει, η Tesla βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο λόγος είναι η απόφασή της να επιτρέπει στους οδηγούς να παίζουν videogames στην οθόνη των αυτοκινήτων εν κινήσει, εγείροντας ερωτήματα για το εάν θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια των επιβατών και κατ΄ επέκταση των λοιπών χρηστών των δρόμων.

tesla videogames1

Χάρη σε νέα αναβάθμιση στο λογισμικό ορισμένων μοντέλων της Tesla, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να παίζουν παιχνίδια, όπως τα: «Sky Force Reloaded», «The Battle of Polytopia: Moonrise» και «Solitaire», ακόμη και όταν το όχημα κινείται.

Βέβαια, η εταιρεία προειδοποιεί πως τα videogames πρέπει να παίζονται από τους επιβάτες και όχι από τον οδηγό, αλλά δεν υπάρχει κάποια δικλείδα ασφαλείας που να απαγορεύει σε αυτόν που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι να μην το κάνει.

Οι ειδικοί ανησυχούν πως με αυτόν τον τρόπο θα σημειωθούν τροχαία ατυχήματα και όχι άδικα. Η Tesla διαφημίζει την αποτελεσματικότητα του Autopilot, αλλά οι τεχνολογίες δεν έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να αντικαθιστούν στο 100% τον οδηγό.

tesla videogames2

Προφανώς, η Tesla βιάζεται να προσθέσει νέες τεχνολογίες και δυνατότητες στα αυτοκίνητά της όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των «New York Times». Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή του οργανισμού Governors Highway Safety Association των ΗΠΑ, Jonathan Adkins, ο οποίος κάνει λόγο για μεγάλο κίνδυνο.

Θυμίζουμε ότι και άλλοι κατασκευαστές έχουν προσθέσει τέτοιου είδους ψυχαγωγία στα αυτοκίνητά τους, αλλά επιτρέπουν τη χρήση μόνο όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Πηγή: New York Times

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...