Η Nissan πάει... στο διάστημα (video)

Ένα πρωτοποριακό σεληνιακό ρόβερ, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής & Εξερεύνησης του Διαστήματος, παρουσίασε η Nissan.

  • -
  • -

Τα ειδικά οχήματα που προορίζονται για έρευνες στους πλανήτες του διαστήματος, όπως η Σελήνη, πρέπει να μπορούν να διασχίζουν το κονιορτοποιημένο, βραχώδες και κυματιστό έδαφος και ταυτόχρονα να είναι ενεργειακά αποδοτικά.

Η Nissan σε συνεργασία με την υπηρεσία Διαστήματος της Ιαπωνίας (JAXA) εξέλιξε ένα σεληνιακό ρόβερ, το οποίο ενσωματώνει την τεχνολογία τετρακίνητου ελέγχου κινητήρα που χρησιμοποιείται και στα αυτοκίνητα παραγωγής, καθώς και το σύστημα e-4ORCE, βελτιώνοντας την απόδοσή του σε σκληρές επιφάνειες.

nissan jaxa1

Μέσω της κοινής έρευνας, η Nissan στοχεύει να συμβάλει στην τεχνολογική εξέλιξη της τεχνολογίας της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας εξερεύνησης του διαστήματος, μοιράζοντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την ανάπτυξη δοκιμαστικών οχημάτων και συνδυάζοντάς την με τη γνώση της JAXA για την έρευνα στα ρόβερ.

Όπως δήλωσε και ο διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Εξερεύνησης του Διαστήματος της JAXA, Ikkoh Funaki, στόχος της υπηρεσίας είναι να επωφεληθεί τις τεχνογνωσίας της ιαπωνικής μάρκας στις ηλεκτροκίνητες τεχνολογίες και να τις εφαρμόσει στα σεληνιακά ρόβερ υψηλότερων επιδόσεων.

Ο Toshiyuki Nakajima, γενικός διευθυντής του Τμήματος Προηγμένης Μηχανικής Οχημάτων και υπεύθυνος για την ανάπτυξη ελέγχου e-4ORCE στην Nissan, λέει: «Οι χρήσεις των αυτοκινήτων και οι καταστάσεις οδήγησης είναι ευρέως φάσματος. Στοχεύουμε στην τελικές οδηγικές επιδόσεις μέσω της έρευνας και της ανάπτυξής μας και πιστεύουμε ότι η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από αυτήν την κοινή έρευνα με την JAXA θα οδηγήσει σε καινοτομίες στα οχήματά μας, που θα αποφέρουν οφέλη στους αγοραστές».

Το e-4ORCE προσφέρει μια συναρπαστική και άνετη διαδρομή

Το μοντέλο Nissan Ariya e-4ORCE είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρες τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Η ροπή κάθε κινητήρα μπορεί να ελεγχθεί ξεχωριστά για να παρέχει πρόσφυση κατά την επιτάχυνση. Κατά την επιβράδυνση, η ποσότητα αναγέννησης ρυθμίζεται ξεχωριστά για τον μπροστινό και τον πίσω κινητήρα. Κατά το φρενάρισμα, το e-4ORCE ελαχιστοποιεί την “βύθιση”  και την ταλάντωση του αμαξώματος.

Στις στροφές, η ροπή του μπροστινού και του πίσω κινητήρα και η απόδοση πέδησης των τεσσάρων τροχών διασφαλίζουν ομαλό και άνετο χειρισμό. Αυτά τα χειριστήρια επιτρέπουν στους οδηγούς όλων των επιπέδων δεξιοτήτων να κινούνται με σιγουριά σε διάφορες συνθήκες του δρόμου, συμπεριλαμβανομένης της βροχής και του χιονιού.

Το Ariya e-4ORCE έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ιαπωνία, το καλοκαίρι του 2022.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...