Έλαβε την κρατική επιδότηση, αγόρασε Lamborghini και μπήκε φυλακή

Η κατάχρηση δημοσίου χρήματος δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο. Συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, με ορισμένους να ξεπερνούν κάθε όριο.

  • -
  • -

Ένας άνδρας στο Χιούστον των ΗΠΑ καταχράστηκε περισσότερα από 1,6 εκατ. δολάρια μέσω του Προγράμματος Προστασίας Πληρωμών (Paycheck Protection Program), στο πλαίσιο της υποστήριξης των επιχειρήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο κύριος Lee Price, ζήτησε και έλαβε από το κράτος συνολικά $2,6 εκατ. προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις τρεις εταιρείες του, Price Enterprises Holdings, Price Logistic Services και 713 Construction.

texas court1

Σύμφωνα με το Associated Press, τα περισσότερα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του, αλλά για την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας του. Ο Τεξανός, αγόρασε μια Lamborghini Urus αξίας $233.000, ένα Ford F-350 αξίας $85.000, καθώς κι ένα ρολόι μάρκας Rolex το οποίο κοστίζει $14.000. Επίσης, ξεπλήρωσε και το στεγαστικό του δάνειο, χώρια τα χιλιάδες δολάρια που ξόδεψε για τη διασκέδασή του σε νυχτερινά κέντρα.

Οι Αρχές τον εντόπισαν όμως τον περασμένο Αύγουστο. Η υπόθεση οδηγήθηκε άμεσα στον εισαγγελέα, με τον καταχραστή να κρίνεται ένοχος για απάτη κατά του κράτους και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν άμεσα, όπως και όσα μετρητά του είχαν απομείνει. Επίσης, θα κληθεί να περάσει 9 χρόνια στη φυλακή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...