Πόσα θα έδινες για αυτή την τέλεια BMW 2002 tii;

Η πρώτη βαυαρική κατασκευή με υπερσυμπιεστή σε κατάσταση «βιτρίνας»

  • -
  • -

Όσοι γνωρίζουν λίγα πράγματα για την BMW, τότε θα ξέρουν πως η 2002 Turbo, αποτέλεσε ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα της εταιρείας. Με μόλις 1.672 μονάδες να έχουν κατασκευαστεί συνολικά, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής των Βαυαρών με turbo κινητήρα, απέδιδε 170 ίππους και 240 Nm ροπής, βαρύγδουπα νούμερα για την εποχή, ενώ η διαφορά σε σχέση με την απλή 2002 άγγιζε τους 50 ίππους!

Εάν λοιπόν όλα αυτά σας κινούν το ενδιαφέρον και ονειρεύεστε την στιγμή που θα καταφέρετε να έχετε κι εσείς ένα τέτοιο όχημα στο γκαράζ σας, αυτή είναι η ευκαιρία σας. Αφορμή για αυτή μας την δήλωση αποτελεί η αγγελία που βρήκαμε στην σελίδα δημοπρασιών του Collecting Cars, με ένα εξαιρετικό δείγμα του 1974 να πωλείται με μόλις 38.000 km στο οδόμετρο.

Έκτος του ότι βρίσκεται σε άψογη κατάσταση τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, το όχημα παραδόθηκε στον πρώτο του ιδιοκτήτη στην Σουηδία, ο οποίος και κράτησε λεπτομερές αρχείο με τα ετήσια service του οχήματος έως και το 2013. Στην συνέχεια το αυτοκίνητο παρέμεινε μέχρι πριν λίγους μήνες στην Γαλλία, ενώ τώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Η τιμή του έχει ήδη φτάσει τις 65.000 δολάρια (57.000 ευρώ), την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο.

Εσείς τι λέτε; Αξίζει τα χρήματα αυτά ένα τέτοιο ιστορικό αυτοκίνητο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...