Διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο VW Polo BlueMotion

Από 16.950€, με εκπομπές CO2 μόλις 89gr/km

  • -
  • -

Το νέο Polo BlueMotion, διατίθεται πλέον και στην ελληνική αγορά. Με μέση κατανάλωση μόλις 3,4l t/100km και εκπομπές CO2 89gr/km, το νέο Polo BlueMotion κέρδισε το βραβείο “World Green Car” για το 2010 ανάμεσα σε 13 υποψήφια μοντέλα (συμπεριλαμβανομένων και υβριδικών).

Ο εξοπλισμός της έκδοσης BlueMotion είναι πλούσιος, ενώ αυτή διατίθεται σε 3θυρη και 5θυρη με τιμές:

 

 

Για την βελτίωση της απόδοσης του 3-κύλινδρου πετρελαιοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.2 λίτρων TDI, έχουν γίνει συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο λογισμικό της ηλεκτρονικής διαχείρισης του κινητήρα. Επιπλέον η ενσωμάτωση δύο νέων συστημάτων – αυτόματη λειτουργία start&stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση - μειώνει την κατανάλωση καυσίμων μέχρι και 0,2 lt/100km.

Το νέο POLO BlueMotion διατίθεται μόνο με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5-σχέσεων, το οποίο διαθέτει τροποποιήσεις στις σχέσεις μετάδοσης προς όφελος της κατανάλωσης και του επιπέδου θορύβου. Οι τροποποιήσεις του κιβωτίου ταχυτήτων δεν επηρεάζουν αρνητικά τις επιδόσεις, λόγω της υψηλής ροπής του κινητήρα και των αμετάβλητων σχέσεων μετάδοσης στις δύο πρώτες σχέσεις (1η, 2η). Επιπλέον, το σύστημα προτεινόμενης επιλογής σχέσης παρέχει σημαντική βοήθεια στον οδηγό.

Επιπλέον το POLO BlueMotion είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό πακέτο βελτιώσης της αεροδυναμικής που περιλαμβάνει:

  • Εμπρός μάσκα "κλειστού" τύπου
  • Αεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός παρ-μπριζ
  • Προφυλακτήρες εμπρός & πίσω με ενσωματωμένο spoiler
  • Ειδική επένδυση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου
  • Πλευρικά spoiler
  • Μεγάλη αεροτομή οροφής

 

Συμπληρωματικά του πακέτου αεροδυναμικής, το POLO BlueMotion διαθέτει: Χαμηλωμένο πλαίσιο (10mm), ζάντες αλουμινίου χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασης και ειδικά ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Τα συγκεκριμένα ελαστικά υψηλής πίεσης (38psi εμπρός, 35psi πίσω) μειώνουν την αντίσταση κύλισης, συμβάλλοντας κατά συνέπεια στην μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...