Αλλάζει τελείως το Volvo XC90

Η νέα γενιά του μεγάλου premium SUV της σουηδικής φίρμας βρίσκεται στα σκαριά, έχοντας πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες εκπλήξεις

  • -
  • -

Εντελώς διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία, ολοκαίνουρια πλατφόρμα, ένα εσωτερικό που ενθουσιάζει και πιθανότατα νέο όνομα. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς της ναυαρχίδας της Volvo.

Η έκδοση παραγωγής βασίζεται στο πρωτότυπο Recharge Concept που απεικονίζεται στις φωτογραφίες και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022. Πατάει στην εξελιγμένη πλατφόρμα SPA2 και πιθανότατα θα λανσαριστεί με άλλη ονομασία.

volvo next suv1

Σχεδιαστικά, ακολουθεί μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, προβάλλοντας τον έντονο δυναμισμό, το μοντέρνο στυλ, την ευελιξία κα την πρακτικότητα. Πολλά από τα υλικά – κυρίως στην καμπίνα – θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με τους επιβάτες να απολαμβάνουν ακόμη υψηλότερα άνεσης και πολυτέλειας.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα, με τη Volvo να εξοπλίζει το κορυφαίο SUV της γκάμας της με τα πιο πρωτοποριακά συστήματα. Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, το σύνολο των λειτουργιών και εφαρμογών, θα ελέγχονται από μια κεντρική οθόνη που υποστηρίζει λειτουργικό της Google.

volvo next suv2

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, λογικά θα δούμε υβριδικές, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, με το diesel να καταργείται οριστικά. 

Πηγή: autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...