Ποιο νέο μοντέλο έχει το καλύτερο Highway Assist σύμφωνα με το Euro NCAP;

Δες την βαθμολογία των 7 νέων μοντέλων που δοκιμάστηκαν

  • -
  • -

Ο οργανισμός Euro NCAP δημοσίευσε τις βαθμολογίες 7 νέων μοντέλων της αγοράς, που δοκιμάστηκαν στο κομμάτι των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και συγκεκριμένα στην λειτουργία του Highway Assist. Πρόκειται για το σύστημα που βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει μία σταθερή ταχύτητα αλλά και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει ώστε το αυτοκίνητο να παραμένει πάντα στο κέντρο της λωρίδας. Βέβαια, συστήματα όπως αυτό, έχουν δημιουργηθεί ώστε να βοηθούν τον οδηγό και όχι για να πάρουν τον πλήρη έλεγχο. Αυτός είναι και ο λόγος που ασχέτως του αν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο ή όχι, το άτομο που βρίσκεται πίσω απ’ το τιμόνι πρέπει πάντα να έχει τα χέρια του πάνω σε αυτό και την προσοχή του στο δρόμο.

Στα των δοκιμών τώρα. Το Euro NCAP δοκίμασε και βαθμολόγησε την λειτουργία του παραπάνω συστήματος στα εξής οχήματα: BMW iX3, Ford Mustang Mach-E, Cupra Formentor, Polestar 2, Hyundai Ioniq 5, Toyota Yaris και Opel Mokka-E.

Euro-ncap-highway-assist-results

Η BMW iX3 σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία που την ενέτασσε στην κατηγορία του «Πολύ καλά». Στην συνέχεια ακολουθούν τα Ford Mustang Mach-E και Cupra Formentor με «Καλά», τα Polestar 2 και Hyundai Ioniq 5 με «Μέτρια» και τέλος τα Toyota Yaris και Opel Mokka-E, των οποίων τα συστήματα σύμφωνα με τον οργανισμό βρίσκονται σε αρκετά πρώιμο στάδιο.

Η iX3, η ηλεκτρική παραλλαγή του μεσαίου SUV της BMW, διαθέτει στάνταρ ένα νέο σετ αισθητήρων που προσφέρει το πολύ καλό επίπεδο υποβοηθούμενης οδήγησης. Το ίδιο σετ αισθητήρων προσφέρεται προαιρετικά και στην Χ3. Το Polestar 2 πέτυχε μέτρια βαθμολογία λόγω της όχι και τόσο καλής επίδοσης στο κομμάτι του Vehicle Assistance, αν και το πρόβλημα προβλέπεται πως θα λυθεί σύντομα καθώς η εταιρεία θα πραγματοποιήσει μια over-the-air ενημέρωση (OTA) του λογισμικού του αυτοκινήτου πολύ σύντομα.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...