Αντιπροσωπεία Ford έφτιαξε... αντίγραφα των Tesla Superchargers!

Μπορεί το σχέδιο να ήταν ελκυστικό, αλλά μάλλον δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε αυτή η αμερικανική αντιπροσωπεία της Ford.

  • -
  • -

Σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα – αν όχι το μεγαλύτερο – όσον έχουν Tesla είναι δυνατότητα φόρτισης στο κορυφαίο δίκτυο με Supercharges DC της εταιρείας. Κάνει την ζωή όλων πολύ πιο εύκολη χάρη στον τάχιστο χρόνο φόρτισης. Μεταξύ άλλων, αν και οι γνώμες μπορεί να διίστανται, στα θετικά θα μπορούσαμε να προσάψουμε ακόμη και την μινιμαλιστική εμφάνιση των σταθμών και μάλλον δεν είμαστε οι μόνοι.

Ford-chargers-Tesla-copy-2

Ο λόγος που καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα είναι μία φωτογραφία από αντιπροσωπεία της Ford στο Delaware, με τους φορτιστές που βρίσκονται μπροστά από τις θέσεις πάρκινγκ να θυμίζουν ίσως παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε τα σημεία ανεφοδιασμού της Tesla. Σαν να μην έφτανε αυτό, με μία γρήγορη πρώτη ματιά, εύκολα θα μπορούσε κάποιος να μπερδευτεί και να νομίζει πως πρόκειται για ταχυφορτιστές αντίστοιχους με της εταιρείας του Musk, αλλά θα πέσει… πολύ έξω. Βλέπετε όχι απλά δεν είναι σημεία ταχείας φόρτισης, αλλά παρέχουν ρεύμα τύπου AC Level 2 (μέγιστη απόδοση 19,2 kW). Η «πηγή έμπνευσης» πάλι, της Tesla παρέχει ρεύμα DC, με μερικούς να φτάνουν έως και τα 250 kW σε απόδοση.

Ακόμη ένα στοιχείο που θα μπορούσε να μπερδέψει κάποιον ανυποψίαστο και να τον κάνει να νομίζει πως πρόκειται για άλλο είδος φορτιστή από αυτό που πραγματικά είναι, βρίσκεται στην βάση τους. Βλέπετε οι αεραγωγοί που βρίσκονται στο κάτω μέρος για την ψύξη του φορτιστή, δεν είναι απαραίτητοι σε μη-ταχυφορτιστές, αλλά παρ’ όλα αυτά, η Ford δεν δίστασε να τους προσθέσει.

Βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία, ο υπεύθυνος του τμήματος σχεδιασμού της Tesla, Javier Verdura, απάντησε με ένα αρκετά «βαρύ» σχόλιο στο Twitter όπως θα δείτε παρακάτω. Τους χαρακτήρισε «κακή απομίμηση των φορτιστών της Tesla».

Ford-chargers-Tesla-copy-3

Μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι πολύ λίγα, όποτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό το είδος σταθμών θα κάνει την εμφάνιση του κι αλλού ή ήταν μία μεμονωμένη απόπειρα. Απ’ όσο γνωρίζουμε η Ford δεν έχει στο άμεσο μέλλον κάποιο σχέδιο για δικό της δίκτυο φόρτισης, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δεν αλλάζει, μιας και η αμερικανικής εταιρεία έχει ήδη δηλώσει πως θέλει να φτάσει τα 600.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα σε πωλήσεις ανά έτος μέχρι το 2023.

Τέλος να αναφέρουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φορτιστή με όνομα αυτοκινητοβιομηχανίας τυχαίνει να θυμίζει αρκέτα την σχεδίαση των ταχυφορτιστών της Tesla, με την αμερικανική Lincoln, όπως θα δείτε και παρακάτω να φαίνεται πως εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από το προϊόν του κύριου Musk.

Ford-chargers-Tesla-copy-4

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...