Στο στόχαστρο των Αρχών οι χρήστες τηλεφώνων στο αυτοκίνητο

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου θεωρείται μια από τις βασικές αιτίες των θανατηφόρων ατυχημάτων σε όλη την Ευρώπη

  • -
  • -

Μαζί με την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αποτελούν τις κυριότερες αιτίες δυστυχημάτων. Παρά τα τσουχτερά πρόστιμα που ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, η χρήση των smartphones κατά την οδήγηση, ειδικά από τους νεότερους σε ηλικία οδηγούς, έχει αυξηθεί σημαντικά.

Οι οδηγοί κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να δείχνουν την δέουσα προσοχή, λόγω του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, καθώς ασχολούνται με τα social media.

drivers car

Προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο, οι αρμόδιοι φορείς στη Βρετανία, ανακοίνωσαν ότι από τις αρχές του 2022, θα απαγορεύεται η χρήση των smartphones για λήψη βίντεο, φωτογραφιών και περιήγηση σε εφαρμογές.

Με απλά λόγια, οι οδηγοί δεν θα επιτρέπεται να ακουμπούν το κινητό τηλέφωνο, εκτός κι αν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πλοήγησης εφόσον το smartphone είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση ή θέλουν να πληρώσουν στα διόδια.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 200 λιρών και θα λαμβάνουν έξι πόντους ποινής στην άδεια οδήγησης.

Πηγή: autocar.co.uk
photo: Insurance Journal

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...