Έρευνα: Τι ποσοστό των οδηγών θεωρείτε ότι πιστεύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν και κινητήρα βενζίνης;

Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο νομίζαμε

  • -
  • -

Αν και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά πλέον στην καθημερινότητα μας, θα έλεγε κανείς, φαίνεται πως υπάρχει τεράστιο κενό στις γνώσεις των οδηγών επί του θέματος. Το πρόβλημα έγινε ξεκάθαρο στο event της Toyota, E-volution, όπου η εταιρεία αποκάλυψε τα απίστευτα στατιστικά που αποδεικνύουν την τεράστια έλλειψη πληροφόρησης των αγοραστών, στο θέμα των ηλεκτρικών.

Σε μία έρευνα που αφορούσε τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα του 2019 – σχεδόν δύο ετών – οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν κάτι απλό: «Τα ηλεκτρικά έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης;». Για όσους αναρωτιούνται η απάντηση είναι φυσικά όχι, αλλά όπως φαίνεται το 66% εξ αυτών απάντησε καταφατικά!

EV-survey-1

Πριν προτρέξετε να πείτε πως η έρευνα είναι παλιά, η ίδια ερώτηση ξαναέγινε και φέτος με το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς ίδιο. 66% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν και κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς όχι μόνο την ραγδαία εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και το γεγονός πως πάνω από το 70% ατόμων που ερωτήθηκαν αν θα αγόραζαν ηλεκτρικό, απάντησαν θετικά!

Παραδόξως, αυτές δεν ήταν και οι μόνες απαντήσεις που έκαναν εντύπωση. Άλλη μία ερώτηση στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία του 75% απάντησε θετικά – αν και φυσικά είναι λάθος – είχε να κάνει με το αν τα υβριδικά χρειάζεται να είναι συνδεδεμένα στην φόρτιση για να κινηθούν.

EV-survey-2

Οι άνθρωποι της Toyota παραδέχθηκαν πως τα παραπάνω στατιστικά είναι τουλάχιστον απογοητευτικά αν σκεφτεί κανείς πως το πρώτο Prius κυκλοφόρησε πάνω από 20 χρόνια πριν. Θεωρούν πως μία σύγχυση μεταξύ των απλών υβριδικών και των plug-in υβριδικών είναι λογικό να υπάρχει για τον μέσο καταναλωτή, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Οι πωλητές στις αντιπροσωπείες σίγουρα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην σωστή ενημέρωση του κοινού, αλλά φαίνεται πως οι κατασκευαστές σκοπεύουν να ξεδιαλύνουν έτσι κι αλλιώς το τοπίο, μέσω διάφορων ενημερωτικών και εκπαιδευτικών video.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...