Σκοτώθηκε ο ιδιοκτήτης της Segway

Νεκρός ο 62χρονος πολυεκατομμυριούχος σε τραγικό δυστύχημα

  • -
  • -

Τραγική κατάληξη είχε η χτεσινή βόλτα του 62χρονου ιδιοκτήτη της Segway Jimi Heselden,  με ένα από τα εξελιγμένα ηλεκτρικά δίτροχα μοντέλα της εταιρείας του (X2 Adventure). Ο πολυεκατομμυριούχος, που είχε αγοράσει την εταιρεία Segway τον περασμένο Δεκέμβρη, στην βόλτα που έκανε μέσα στο κτήμα του στην Β. Αγγλία, γλίστρησε έπεσε από την άκρη ενός γκρεμού, μέσα σε ένα ποτάμι, από όπου και ανασύρθηκε νεκρός.

Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος, ερευνώντας αν προήλθε από ανθρώπινο λάθος ή από κατασκευαστικό ελάττωμα του δίτροχου έχοντας αποκλείσει προς το παρόν κάποια άλλη αιτία. Ο άτυχος 62χρονος, πέθανε, λίγες μέρες αφότου είχε κάνει δωρεά 10 εκατομμυρίων στερλινών σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που είχε ιδρύσει το 2008. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, του πρώην ανθρακωρύχου Heselden, είχει πρέλθει στην κατασκευή αμυντικών οπλικών συστημάτων (εταιρεία Hesco Bastion).

Το Segway λειτουργεί με την χρήση γυροσκοπίου, ενώ για να σταματήσει πρέπει ο αναβάτης να βρει ισορροπία. Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι τα 20 km/h και έχει αυτονομία 38 km.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...