Ένα αεροπλάνο μετατρέπεται σε τροχόσπιτο! [Video]

Από τα πιο ιδιόρρυθμα εγχειρήματα που έχουμε συναντήσει

  • -
  • -

Ένας οικογενειάρχης από το Michigan εν ονόματι Gino Lucci από 8 χρονών ονειρευόταν να μετατρέψει ένα αεροπλάνο σε τροχόσπιτο. Όπως φαίνεται, το όνειρό του πραγματοποιήθηκε χάρη στην εύρεση του International DuraStar 4400. Πρόκειται για ένα στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο παρέμεινε παρατημένο για περίπου 30 χρόνια.

Ο Gino αφότου βρήκε το αεροσκάφος, το τοποθέτησε δίπλα από ένα ημιφορτηγό, το οποίο αποτέλεσε την «βάση» της τροποποίησης. Μέχρι και τα «φουσκώματα» πάνω από τις ρόδες είναι τα καλύμματα του κινητήρα του αεροσκάφους και εκτός από την μηχανή και την πλατφόρμα όλο το υπόλοιπο σύνολο απαρτίζεται από μέρη του αεροσκάφους.

Ωστόσο επειδή το να μετατρέψεις ένα αεροπλάνο σε τροχόσπιτο δεν είναι απλή δουλειά, χρειάστηκε πολύ «κόψε-ράψε» στο σασί του αεροσκάφους για να ταιριάξουν σωστά. Ύστερα από την προσαρμογή, ο δραστήριος Gino καθάρισε και τροποποίησε το εσωτερικό ώστε να χωρέσουν 3 κρεβάτια για τα παιδιά του καθώς και ότι χρειάζεται για μια άνετη διαβίωση.

Οι επιβλητικές διαστάσεις των 11,6 m μήκους και των 3,81 m ύψους σίγουρα δεν συμβάλουν στην ευελιξία του υβριδίου αεροπλάνου αλλά προσφέρουν μεγάλο εσωτερικό χώρο. Επιπλέον για την κίνηση των 7,771 kg του συνόλου φροντίζει ένας 7,6-λίτρων κινητήρας Navistar DT466, ο οποίος αποδίδει από 210 έως 300 hp.

Τέλος, για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος χρειάστηκε πολύς προσωπικός χρόνος και  φυσικά κοντά στα 20.000 $.

«Παρατραβηγμένο» ή ωραίο; Εσείς τι λέτε; 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...