Απεργία στα ΜΜΜ: Προβλέπεται κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας αύριο

Η 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΣΤΑ.ΣΥ την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, αναμένεται να προκαλέσει χάος στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας

  • -
  • -

Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η αυριανή μέρα για τους οδηγούς στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Το μποτιλιάρισμα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης θεωρείται δεδομένο, καθώς δεν θα λειτουργούν ούτε μετρό, ούτε ηλεκτρικός, ούτε τραμ.

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου για τη λήψη μέτρων ασφάλειας. Οι εργαζόμενοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από τον οργανισμό και από την εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τη συντήρηση των γραμμών, μετά τον τραγικό θάνατο του 41χρονου εργοδηγού στον ΗΣΑΠ.

apergia1

Επίσης, στάσεις εργασίας αύριο σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν προγραμματιστεί από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί, και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 1 του Μετρό και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Όπως αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργαζομένου συναδέλφου μας του ΗΣΑΠ. Ένας ακόμα εργάτης δεν γυρίζει στην οικογένειά του από την εντατικοποίηση της εργασίας, την επιλογή της εργοδοσίας να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε: άμεση απόδοση ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος. Πρόληψη και Συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...